פאייאה דגים כשרה

מסירים מהאש ומשאירים מכוסה 6 דקות. מסדרים את קוביות הדג עם העור כלפי מעלה. מפזרים פטרוזיליה קצוצה. נועצים פלחי לימון ליים בצדי הסיר ומגישים
השף ניצן גת מ'שוק הדגים' מציע"מתכון כשר לפאייאה דגים, אורז עגול ופול ירוק. ניתן למצוא באתר שוק הדגים מגוון מתכונים נוספים, דגים טריים להזמנה עד הבית ומידע קולינרי

מצרכים

1/3 כוס שמן זית

4 יחידות פילה ברמונדי חתוכות לקוביות

2 ראשים או אדרה של הברמונדי (מומלץ לציר דגים, לא הכרחי)

1 כוס אורז עגול

1 גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות

1 פלפל חריף חתוך לטבעות (לחובבי החריף מומלץ מאוד. אני שם לפחות 2)

2 כוסות פול ירוק גינה משקית קפואה – אפשר לבשל ישירות מהקפאה

1  בצל יבש גדול, קצוץ

1 כפית וחצי מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית קארי צהוב

1 כפית כמון

1 כף זרעי כוסברה טחונים

1  כוס כוסברה קצוצה

1 כפית ״פיש סוס״ – רוטב דגים (ניתן להשיג היום כמעט בכל סופרמרקט)

להגשה

3 לימון ליים (לימון ירוק. אם אין, אפשר לימון רגיל)

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

מתבלים את פילה הדג במלח ופלפל.

מטגנים את קוביות הדג בסיר נון סטיק על הצד של העור עם מכסה במשך 2 דקות.

(שיטה זו תיתן לנו עור קריספי של הדג, ובזכות המכסה תבשל אך תשמור על עסיסיות של הצד השני).

מטגנים יחד בסיר בצל במשך כמה דקות עד שמזהיב, אורז, פלפלים, ואת הפול הירוק.

מוסיפים כפית רוטב דגים.

מוסיפים את ראשי ואדרות הדג (נוציא את זה מהמנה, מיועד רק להעשרת טעם הציר).

מוסיפים את התבלינים והכוסברה.

מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.

מוציאים את ראשי ואדרות הדגים.

מסירים מהאש ומשאירים מכוסה 6 דקות.

להגשה

מסדרים את קוביות הדג עם העור כלפי מעלה.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה.

נועצים פלחי לימון ליים בצדי הסיר ומגישים.

ניתן למצוא באתר שוק הדגים מגוון מתכונים נוספים, דגים טריים להזמנה עד הבית ומידע קולינרי

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר