פאיית ברווז ופטריות

מסירים את המחבת מהאש. מניחים אותה בצד ל-5 דקות לפני ההגשה. מקשטים מסביב לפאייה בנקודות של מיונז עשבים ומעט פטרוזיליה קצוצה. צילום Teka Studio
לקראת הארוחה המפסקת בערב יום כיפור מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למנה טעימה שתתעכל היטב ותשאיר אותנו שבעים לזמן ממושך (סוד: מותר לאכול מנה זאת במהלך השנה כולה)

חומרים

למיונז עשבי תיבול

200 מ"ל שמן חמניות

3 גרם פטרוזיליה

3 גרם עירית

3 עלי בזיליקום

ביצה

30 מ"ל חומץ תפוחים

מלח

עבור האורז

1 חזה ברווז

מלח

פלפל

½ בצל

שמן זית כתית

200 גרם פטריות מסוגים שונים

60 מ"ל יין אדום

80 גרם רסק עגבניות

5 חוטי זעפרן

200 גרם אורז עגול

מלח

1 ליטר מים

פטרוזיליה

צילום Teka Studio

אופן ההכנה

מיונז עשבי תיבול

יוצקים את השמן יחד עם עשבי התיבול בכוס וטורפים. מערבבים ומסננים.

 שוטפים את הכוס.

שוברים לתוכה את הביצה ומוסיפים חומץ, מלח וקצת שמן. מערבבים עם בלנדר מוט.

כשהתערובת בכוס מסמיכה מוסיפים לה בהדרגה את שמן עשבי התיבול תוך כדי ערבוב.

לאחר איחוד מלא שומרים במקרר.

הכנת הברווז

מניחים מחבת רחבה על הכיריים ומוסיפים מעט שמן זית.

כשהשמן חם מוסיפים את הברווז עם צד העור על המחבת. מוסיפים מלח ופלפל וצולים עד להשחמה.

הופכים את הברווז כדי שייצלה היטב וממתינים 3 דקות. מסירים את הברווז מהאש.

עוטפים בנייר אלומיניום כדי לשמור עליו חם ולסיים לבשל אותו.

הכנת הרוטב והאורז

באותה מחבת מטגנים את הפטריות והבצל הקצוץ בשומן הברווז שנותר.

כאשר הירקות שחומים יוצקים יין אדום ומצמצמים אותו. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים במשך 1-2 דקות.

יוצקים את המים ומלח לפי הטעם.

מבשלים את הציר וממתינים לבעבוע.

במקביל מחממים 1 ס"מ של מים בכוס קטנה ומשלבים בהם את חוטי הזעפרן.

מערבבים ומניחים בצד.

מוסיפים את האורז ומי הזעפרן למחבת הרוטב.

מערבבים היטב.

פורסים את הברווז ומניחים במרכז המחבת.

מבשלים כ-10 דקות.

להגשה

מסירים את המחבת מהאש.

מניחים אותה בצד ל-5 דקות לפני ההגשה.

מקשטים מסביב לפאייה בנקודות של מיונז עשבים ומעט פטרוזיליה קצוצה.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר