פאיית עוף וזעפרן חגיגית

מניחים מחבת רחבה על הכיריים ומוסיפים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים את העוף וצולים עד השחמה. צילום Teka Studio
לקראת הארוחה המפסקת בערב יום כיפור מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למנה טעימה שתתעכל היטב ותשאיר אותנו שבעים לזמן ממושך (סוד: מותר לאכול מנה זאת במהלך השנה כולה)

חומרים

3 כפות שמן זית

15 גרם שום קצוץ

8 חוטי זעפרן

מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

50 גרם רסק עגבניות

150 גרם עוף

40 גרם שעועית ירוקה

40 גרם שעועית לבנה

עבור האורז

200 גרם אורז עגול

1 ליטר מים

אופן ההכנה

מניחים מחבת רחבה על הכיריים ומוסיפים 2 כפות שמן.

כשהשמן חם מוסיפים את העוף וצולים עד השחמה.

מוסיפים את שני סוגי השעועית ומערבבים.

ממתינים 3 דקות.

מוסיפים כף שמן, שום קצוץ, פפריקה מתוקה ורסק עגבניות. מערבבים.

מוסיפים את המים ומלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה.

מחממים 1/3 כוס מים בכוס קטנה.

מוסיפים למים את הזעפרן.

מערבבים ומניחים בצד.

מוסיפים את האורז למחבת יחד עם מי הזעפרן.

מערבבים היטב.

מסירים את המחבת מהאש.

מניחים אותה בצד ל-5 דקות לפני ההגשה.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר