פאני פורי במילוי טרטר סלמון על קרם אבוקדו ויוזו

על צלחת מורחים או מניחים מעט מקרם האבוקדו. מעליו מסדרים את חטיפי הפאני פורי הממולאים ומגישים
שף משה מימרן – שף מלון נגה בים המלח מקבוצת מלונות Isrotel Collection מציע מנת פתיחה לראש השנה ובכלל שתרשים במראה ובייחודיות שלה. פאני פורי הוא חטיף הודי שניתן לרכוש בחבילות של מטבעות-מדליונים בחנויות למזון אסיאתי וברשתות מזון. בטיגון עמוק הופכת מטבע הפאני-פורי למעין כדור חלול אותו ניתן למלא במה שאתם אוהבים. אנחנו נמלא אותו בטרטר דג סלמון

מצרכים

חבילת פאני פורי לטיגון

200 גרם דג סלמון טרי חתוך לקוביות

1 אבוקדו בשל

מעט טבסקו

יוזו, ליים או מיץ מלימון טרי

פלפל אדום מתוק

בצל סגול

בצל ירוק

שום

פלפל צ'ילי

שמן זית ושמן שומשום

רוטב סויה

אופן ההכנה

מטגנים את מטבעות הפאני פורי עד שיתנפחו.

מניחים בצד להתקרר מעט.

נוקשים בעדינות על החלק העליון עד קבלת חור למילוי.

להכנת קרם אבוקדו

טוחנים אבוקדו קלוף בבלנדר.

מתבלים במלח, טבסקו, יוזו או מיץ מלימון ליים אחד (אפשר לימון טרי רגיל אם אין) לפי הטעם, עד שיהפוך למשחה חלקה .

להכנת טרטר סלמון

חותכים את דג הסלמון הטרי לקוביות קטנות.

מוסיפים לו ½ כוס פלפלים אדומים, בצל סגול, ומעט פלפל צ'ילי, בצל ירוק ושן שום – קצוצים לקוביות קטנות.

מומלץ להוסיף גם כוסברה קצוצה.

סמוך לזמן הארוחה מערבבים הכול עם שמן זית, כף רוטב סויה, מעט שמן שומשום, גרידת לימון ומעט יוזו.

ממלאים בעדינות את החטיף .

הגשה

על צלחת מורחים או מניחים מעט מקרם האבוקדו.

מעליו מסדרים את חטיפי הפאני פורי הממולאים ומגישים.

אפשר לקשט בפלפלים חריפים, פרוסות צנונית או עלים ירוקים שאוהבים.

בצד תוכלו להכין רוטב מיונז עם מעט סויה, צ'ילי ושמן שומשום, שיעניק לחטיף טעמים נוספים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר