פוזילי גבינות ומנגולד

יוצקים את הפסטה עם הרוטב ל-4 צלחות הגשה. מפזרים מעל פרמז'ן מגורר, עירית קצוצה ומעט גרידת לימון
שף ירון שנבל מקופינאס – ביסטרו ים תיכוני בצור משה מציע מתכון למנה חלבית שתתאים לארוחת השבועות החגיגית ולכל אירוח מוצלח. המתכון עבור 4 סועדים

רכיבים

1/2 ק"ג פסטה מסוג פוזילי

1/2 ק"ג גבינת ריקוטה

250 גרם גבינת פטה

4-5 כפות גבינת פרמז'ן

10 עלי מנגולד קצוצים דק

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום כתוש או פרוס דק

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/2 כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

פרמז'ן לפי הטעם

2 כפות עירית קצוצה

4 כפות שמן זית

גרידת לימון

אופן ההכנה

מעבדים יחד במגי'מיקס את גבינת הריקוטה והפטה עד קבלת קרם חלק.

מטגנים בסיר על אש בינונית את הבצל עם מעט שמן זית במשך 5-10 דקות עד ריכוך.

מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות.

מוסיפים את עלי המנגולד תוך ערבוב.

זורים את המלח והפלפל.

ממשיכים לטגן ולערבב 2-3 דקות עד שעלי המנגולד מתרככים.

מוסיפים 1/2 כוס מים ואת קרם הגבינות.

מערבבים שוב ומוסיפים את אגוז המוסקט.

מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד.

הכנת הפסטה

בסיר נוסף מבשלים את פסטת הפוזילי לפי הוראות יצרן.

מסננים את הפסטה אך לא שוטפים.

מוזגים את הפוזילי לתוך הרוטב ומערבבים מעט על להבה נמוכה.

במידה והרוטב דליל מדי – ממשיכים לבשל עוד 2 דקות.

במידה וסמיך מדי – מוסיפים מעט מים.

הגשת המנה

יוצקים את הפסטה עם הרוטב ל-4 צלחות הגשה.

מפזרים מעל פרמז'ן מגורר, עירית קצוצה ומעט גרידת לימון.

עוד מתכונים מהמטבח הים תיכוני הצבעוני

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר