פטה כבדי עוף בצ'טני אתרוגים ובזיליקום סגול

חומרים ל- 10 מנות:לפטה:300 גר' בצל קצוץכוס שומן אווז (לא חובה)500 גרם כבד עוף טימין טרי מופרד לעליםפלפל שחור גרוס טרי1/2 כפית מלח4 כפות קוניאק משובח200 גרם חמאה רכהלצ'טני אתרוגים ובזיליקום סגול:½ ק"ג אתרוגים בשלים פרוסים לפרוסות של 1/2 ס"מ500 גרם סוכר1 פלפל ירוק חריף טרי קצוץ5 כפות חומץ תפוחיםכף כוסברה זרעים כתושיםחופן עלי בזיליקום סגול קצוץ (ניתן לרכוש בשווקים או להחליף לבזיליקום ירוק) אופן ההכנה: לטגן בצל במעט שומן אווז או שמן אחר לטיגון – עד להזהבה. להעביר למעבד מזון ולקרר לטמפרטורת החדר. באותה מחבת לטגן היטב את הכבדים, לתבל במלח, טימין ופלפל ולהעביר למעבד המזון. לצקת את הקוניאק למחבת ולהרתיח תוך גירוד התחתית בעזרת כף עץ (לאסוף את המשקעים שבתחתית המחבת), להוסיף לכבדים ולקרר לטמפרטורת החדר. להוסיף את החמאה, ולטחון היטב במעבד מזון. לדחוס היטב את התערובת לכלי טרין מנוילן או תבנית "אינגליש קייק" מאלומיניום. להזליף שכבת שומן אווז דקה מעל כדי להגן על הפטה מהשחרה, או לסגור היטב עם נילון נצמד למניעת כניסת אוויר. לקרר 12 שעות. הכנת הצ'אטני: להשרות במים קרים את האתרוגים במקרר למשך 3 ימים, ולהחליף מים פעמיים-שלוש ביום. לבשל במים, להביא לרתיחה, לסנן היטב, ולהעביר לסיר כבד. להוסיף לסיר את הסוכר, הפלפל הירוק, חומץ התפוחים, זרעי הכוסברה ועלי הבזיליקום. לבשל על אש קטנה מאוד כ-60 דקות (להוסיף מעט מים במידת הצורך).לארוז בכלי אטום ולשמור במקרר. להגשה: פרוסת פטה עוף דקה עם כף צ'טני אתרוגים, ופרוסת חלה קלויה בטוסטר. שימו לב שזמן ההכנה ארוך, ולצורך הכנת הצ'אטני יש להתחיל בהכנות 3 ימים מראש. לפטה נדרשות 12 שעות קירור מראש.

חומרים ל- 10 מנות:
לפטה:
300 גר' בצל קצוץ
כוס שומן אווז (לא חובה)
500 גרם כבד עוף
טימין טרי מופרד לעלים
פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית מלח
4 כפות קוניאק משובח
200 גרם חמאה רכה

לצ'טני אתרוגים ובזיליקום סגול:
½ ק"ג אתרוגים בשלים פרוסים לפרוסות של 1/2 ס"מ
500 גרם סוכר
1 פלפל ירוק חריף טרי קצוץ
5 כפות חומץ תפוחים
כף כוסברה זרעים כתושים
חופן עלי בזיליקום סגול קצוץ (ניתן לרכוש בשווקים או להחליף לבזיליקום ירוק)

אופן ההכנה:
לטגן בצל במעט שומן אווז או שמן אחר לטיגון – עד להזהבה. להעביר למעבד מזון ולקרר לטמפרטורת החדר.
באותה מחבת לטגן היטב את הכבדים, לתבל במלח, טימין ופלפל ולהעביר למעבד המזון.
לצקת את הקוניאק למחבת ולהרתיח תוך גירוד התחתית בעזרת כף עץ (לאסוף את המשקעים שבתחתית המחבת), להוסיף לכבדים ולקרר לטמפרטורת החדר.
להוסיף את החמאה, ולטחון היטב במעבד מזון.
לדחוס היטב את התערובת לכלי טרין מנוילן או תבנית "אינגליש קייק" מאלומיניום.
להזליף שכבת שומן אווז דקה מעל כדי להגן על הפטה מהשחרה, או לסגור היטב עם נילון נצמד למניעת כניסת אוויר.
לקרר 12 שעות.

הכנת הצ'אטני:
להשרות במים קרים את האתרוגים במקרר למשך 3 ימים, ולהחליף מים פעמיים-שלוש ביום.
לבשל במים, להביא לרתיחה, לסנן היטב, ולהעביר לסיר כבד.
להוסיף לסיר את הסוכר, הפלפל הירוק, חומץ התפוחים, זרעי הכוסברה ועלי הבזיליקום.
לבשל על אש קטנה מאוד כ-60 דקות (להוסיף מעט מים במידת הצורך).
לארוז בכלי אטום ולשמור במקרר.

להגשה:
פרוסת פטה עוף דקה עם כף צ'טני אתרוגים, ופרוסת חלה קלויה בטוסטר.

שימו לב שזמן ההכנה ארוך, ולצורך הכנת הצ'אטני יש להתחיל בהכנות 3 ימים מראש. לפטה נדרשות 12 שעות קירור מראש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר