פילה דג סלמון צרוב במרינדה אסיאתית

פילה דג סלמון צרוב במרינדה אסיאתית, מוגש על סלט איטריות אורז קר ברוטב סויה מתקתקמרכיבים ל-4 מנות: עבור הדג: 800 גרם פילה סלמון חתוך לנתחים של 200 גרם4 כפות שמן קנולהמלח גספלפל גרוסעבור האטריות:חבילת אטריות אורז (400 גרם)½ פלפל אדום חתוך לרצועות דקות ½ פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות½ בצל חתוך לרצועות דקות 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונית לרצועות דקותכף כוסברה קצוצהכפית שמן שומשוםלרוטב לסלט האטריות:¼ כוס יין לבן יבש¼ כוס רוטב סויה2 כפות סוכרכפית ג'ינג'ר קצוץ½ כפית פלפל שאטה חריףכף קורנפלור מומס היטב ב- 1/3 כוס מים קריםאופן ההכנה: לדג: מחממים מחבת טפלון עם שמן קנולה. מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס וצורבים את הדג עם העור כלפי מטה. כשהעור זהוב ופריך (בערך 3 דקות טיגון), הופכים את הדג ומטגנים 3 דקות נוספות. מוציאים את נתחי הדג למגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. אופים במשך כ- 5 דקות בתנור. לסלט אטריות: מכינים את אטריות האורז על פי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מניחים בקערה, מוסיפים את הירקות ושמן השומשום.יוצקים מעל את הרוטב. להכנת הרוטב: בסיר קטן מרתיחים יין לבן, ג'ינג'ר, סוכר ופלפל שאטה.כשהנוזל רותח מוסיפים את הסויה, ומרתיחים שוב. יוצקים את בלילת הקורנפלור לרוטב תוך כדי טריפה מתמדת בכדי להסמיך את הרוטב. לא להסמיך יותר מדי, ולכן חשוב להוסיף את הקורנפלור לאט.הגשה: בצלחת קעורה מניחים תלולית סלט אטריות ומעל את הסלמון ומגישים מיד.צילום דן פרץ

פילה דג סלמון צרוב במרינדה אסיאתית, מוגש על סלט איטריות אורז קר ברוטב סויה מתקתק

מרכיבים ל-4 מנות:
עבור הדג:
800 גרם פילה סלמון חתוך לנתחים של 200 גרם
4 כפות שמן קנולה
מלח גס
פלפל גרוס
עבור האטריות:
חבילת אטריות אורז (400 גרם)
½ פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
½ פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
½ בצל חתוך לרצועות דקות
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונית לרצועות דקות
כף כוסברה קצוצה
כפית שמן שומשום

לרוטב לסלט האטריות:
¼ כוס יין לבן יבש
¼ כוס רוטב סויה
2 כפות סוכר
כפית ג'ינג'ר קצוץ
½ כפית פלפל שאטה חריף
כף קורנפלור מומס היטב ב- 1/3 כוס מים קרים

אופן ההכנה:
לדג:
מחממים מחבת טפלון עם שמן קנולה.
מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס וצורבים את הדג עם העור כלפי מטה.
כשהעור זהוב ופריך (בערך 3 דקות טיגון), הופכים את הדג ומטגנים 3 דקות נוספות.
מוציאים את נתחי הדג למגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
אופים במשך כ- 5 דקות בתנור.

לסלט אטריות:
מכינים את אטריות האורז על פי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה.
מניחים בקערה, מוסיפים את הירקות ושמן השומשום.
יוצקים מעל את הרוטב.

להכנת הרוטב:
בסיר קטן מרתיחים יין לבן, ג'ינג'ר, סוכר ופלפל שאטה.
כשהנוזל רותח מוסיפים את הסויה, ומרתיחים שוב.
יוצקים את בלילת הקורנפלור לרוטב תוך כדי טריפה מתמדת בכדי להסמיך את הרוטב. לא להסמיך יותר מדי, ולכן חשוב להוסיף את הקורנפלור לאט.

הגשה:
בצלחת קעורה מניחים תלולית סלט אטריות ומעל את הסלמון ומגישים מיד.

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר