פיצה מרגריטה של ארז קומרובסקי

שף ארז קומרובסקי מציע עבור 'סוגת' מתכון להכנת פיצה בניחוח איטלקי, שכל אחד יכול להכין בקלות ובנוחות. צריך רק צריך לבחור תוספות ואם מתכננים את הפיצה לסילבסטר אז לקרר בקבוק שמפניה

חומרים ל-6 פיצות

לבצק

1 ק"ג קמח שמרים פיצה כמו של סוגת
620 גרם (1/2 2 כוסות) מים
20 גרם (1/2 1 כפות) שמן זית

לרוטב

1 ק"ג עגבניות בשלות מאוד מקולפות
2 בצלים קצוצים דק
4-5 שיני שום
1 כף עלי אורגנו
100 מ"ל (כ-1/3 כוס) שמן זית
מלח ופלפל לבן

לתוספות

100-200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
2 כדורי מוצרלה פרסקה
מעט מלח גס
עלי בזיליקום

צילום יאיר אלדר

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת הבצק

מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים.

לשים בעזרת וו לישה או בידיים במשך כ-5 דקות.

מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד דקה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית.

מכסים בניילון או במגבת נקייה.

משהים לתפיחה במשך 15 דקות.

מעבירים למשטח מקומח

לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים.

מכדררים ומכסים בניילון או מגבת נקייה.

מתפיחים במשך 45-60 דקות.

מכינים רוטב עגבניות

יוצקים שמן זית לסיר בינוני.

מחממים מעל להבה בינונית.

מטגנים בצל ושום 2-3 דקות עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים עגבניות, אורגנו, מלח ופלפל לבן.

מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- 30 דקות עד שהעגבניות רכות מאוד.

מסירים מהאש.

מועכים במועך פירה ומקררים מעט בטמפרטורת החדר.

מכניסים לתנור אבן או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.

אפיית הפיצה והגשה

משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך.

מורחים את הבצק בשכבה דקה למדי של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים נקיים.

מפזרים גבינה מגוררת וקרעים של כדורי מוצרלה.

מתבלים במעט מלח גס.

מניחים נייר אפייה על האבן או התבנית.

מעבירים את הפיצה.

אופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות עד ששולי הבצק זהובים ופריכים.

מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר