רכיבים
לפנקוטה
4 דפי ג'לטין
200 מ"ל שמנת להקצפה
75 מ"ל חלב מלא
75 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 תפוז
½ לימון
לסירופ אשכוליות
80 גרם סוכר
30 גרם חמאה
1 אשכולית
לציפוי וקישוט
1 עוגיית חמאה מרוסקת
סירופ אשכוליות
1 קלמנטינה
1 אשכוליתן
ג'לטין כתום
מנטה
סורבה לימון
אופן ההכנה
פנקוטה
מרטיבים את דפי הג'לטין.
מחממים את השמנת עם החלב והסוכר בסיר עד רתיחה. מסירים את הסיר מהאש וממיסים בו את הג'לטין.
סוחטים את ההדרים ויוצקים את המיץ בתוך התערובת הקודמת.
מערבבים שוב ומפזרים את בסיס הפנקוטה במכלים בהם יתקרר במשך 3 שעות לפחות.
סירופ
מקרמלים סוכר ומים במחבת קטנה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד המסה.
מוסיפים את מיץ האשכולית.
מערבבים אותו לקבלת מרקם סירופ ונותנים לו להתקרר.
ציפוי וקישוט
מניחים את הפנקוטה על צלחת קינוחים.
שמים את העוגייה המרוסקת מסביב לפנה קוטה ויוצרים חצי ירח.
מקשטים בנקודות סירופ אשכוליות, עלי מנטה קטנים וסורבה לימון.
מתכונים נוספים באתר מותג מוצרי החשמל Küppersbusch