"שף תאכל" – פסטיבל המסעדות של ישראל יוצא לדרך זו הפעם ה-15 ברציפות, ומציע ארוחה מלאה ב-84 שקלים לסועד בעשרות מסעדות ברחבי הארץ למשך 11 יום. הפסטיבל, שיערך בין התאריכים 13-23 לינואר יציע ארוחת ערב הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח מתוך תפריטים חורפיים מיוחדים שהרכיבו השפים ביותר מ-70 מסעדות ברחבי ישראל. בנוסף יבחרו הסועדים את המנה הישראלית המנצחת מבין כל המסעדות המשתתפות בפסטיבל.

בביסטרו "הוגו" שבמתחם התחנה יציעו ספריבס עגל בעישון ביתי ושפצלה; "באבא יגה" יציעו וריניקי – כיסוני בצק ממולאים בבשר בקר, כבש ובצל ושמנת וחמאה; שף גיא פרץ יגיש בתי המסעדות שלו "קונפי" ו"גספאצ'ו" נתח קצבים על חרב לוהטת; ב"סרגוס" התל אביבית יציע שף תומר לבנה טליאטלי טרטופו עם תערובת פטריות, מחית כמהין שמנת שום ופטרוזיליה; ב"פסטה מיאה" יוכלו הסועדים ליהנות מארנצ'יני – כדורי ריזוטו ממולאים בגבינת פיקורינו, מוצרלה ופסטו – מטוגנים קלות ומוגשים ברוטב עגבניות; ב"קאזה-נובה" בנמל יפו יגישו פילה בקר עם ביצת עין, צ'ימיצ'ורי ופירה.

מאחר והבחירות לכנסת יתקיימו במהלך ימי הפסטיבל, תיבחר השנה המנה הישראלית המנצחת. הסועדים יוזמנו להצביע בעמוד הפייסבוק של "שף תאכל" למנה המועדפת שלהם, והמצטיינת תוכתר בתום הפסטיבל, ותזכה אחד המצביעים בארוחה זוגית באחת המסעדות המשתתפות. 

נציגות אכול ושאטו שהשתתפו בארוחת הדגמות לקראת הפסטיבל שהתקיימה במסעדת הוגו במתחם התחנה בנווה צדק, תל אביב, מביאות את חוות דעתן האישית:
יעל אומרת כי פסטיבלי אוכל למיניהם הם דבר מבורך, בעיקר כשהם לא רק מתמקדים באזור ת"א והמרכז. המחיר עבור שלוש מנות הוא נמוך. הפסטיבל לא מיועד אולי לאניני טעם, שיעדיפו לשלם מחיר מלא עבור גורמה אמיתי. הקהל הרחב, לעומת זאת, יכול ליהנות מאוד מפסטיבל כזה.
איילת  מוצאת את הרעיון שמאחורי הפסטיבל: "בימים טרופים אלו, בהם כל אחד נאבק על קיומו, אין כל כך יש חשק לאכול במסעדות. פסטיבל שף תאכל נותן בהחלט הצצה שווה ויגרום לסועד לחזור למסעדות אותן הוא אהב. זהו רעיון מבורך, עם פוטנציאל להיות מבריק".

לרשימת המסעדות בפסטיבל

צילום מיגל מור