רכיבים לתבנית בקוטר 22 על 24 ס"מ
1 בצק עלים מופשר
500 גרם בוטנים קלופים וטחונים
סירופ מייפל טבעי
1/2 כף קינמון
1/3 כוס סוכר חום
40 גרם חמאה מומסת + כף חמאה להברשה
400 גרם מכל גלידה שנמצאת במקפיא או גלידת פיינט באטר קאפ של בן אנד ג'ריס
אופן ההכנה
חורצים שני עיגולים בקוטר התבנית.
מניחים עיגול בצק אחד בתוך תבנית מרופדת נייר אפייה.
בקערה מערבבים את הבוטנים עם הקינמון הסוכר והחמאה.
מניחים את תערובת הבוטנים על הבצק.
מכסים אותה בשכבת הבצק הנוספת.
חורצים בעדינות על שכבת הבצק העליונה משולשים.
מברישים אותה במעט חמאה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35 דקות עד הזהבה.
בסיום האפייה יוצקים בנדיבות מייפל על המאפה.
מצננים מעט וחוצים למשולשים.
מפרידים את החלק העליון והתחתון של משולש הבקלאווה.
על החלק התחתון מניחיים גלידה.
עליה מניחים את החלק העליון של הבקלאווה.
ניתן לקשט את הבצק עם בוטנים גרוסים מעל או כל תוספת אחרת לבחירתכם.