צ'ויה – Choy and Happiness

לרחוב קרמניצקי (יוצא מיגאל אלון, ע"י אולם התצוגה של פיאט/אלפא רומיאו), שהכיר עד היום רק את צ'ימיצ'נגה, נוספה לא מכבר מסעדת צ'ויה האסיאתית, העושה את ההגעה לקרמניצקי לכדאית ביותר (גם נושא החנייה אינו בעייתי במיוחד).

יש אזורים שכשמגיעים אליהם, מוצאים מסעדה או בר בין שפע מקומות הבילוי בהם.
יש אזורים אחרים אליהם צריך להגיע במיוחד ובכוונה תחילה, והשאלה היא אם כדאי לטרוח.

לרחוב קרמניצקי (יוצא מיגאל אלון, ע"י אולם התצוגה של פיאט/אלפא רומיאו), שהכיר עד היום רק את צ'ימיצ'נגה, נוספה לא מכבר מסעדת צ'ויה האסיאתית, העושה את ההגעה לקרמניצקי לכדאית ביותר (גם נושא החנייה אינו בעייתי במיוחד).

את התפריט של צ'ויה הכין ורקח השף-יועץ יענקלה שיין, והוא שילב בה סיני-הודי-יפני במגוון טעמים. אך ללא ספק, האטרקציה של צ'ויה היא הבר, ובמיוחד הברמן דן-דן פרץ, שבערב בו ביקרנו במסעדה, שיחק אותה בגדול, והשקה אותנו לפני, בין ואחרי המנות שהגיעו מהמטבח.

כוחו של הבר טמון בקוקטיילים שאמנם לא נפרט את מרכיביהם, אך שמותיהם כבר יותר ממרמזים על המתחולל בהם: צ'ויה פסיפלורה, סטרובריס, רד אורנג' סאן, קיוויC, ליצ'יס, פלאווורס שמפיין, בלאדי סקה, גרין אפל, קמפשן, מנדרין (מחירים בטווח של 39-29 ₪, הרוב המכריע 34 ₪).

הישיבה ליד הבר הייתה מהנה במיוחד, והברמן דן-דן, שהבין שאנחנו איתו בראש אחד (הולך ומתערפל במהלך הערב), הפליא לערבב ולהזרים.

בתחום הקולינרי נהנינו ממרק מלאגאטוני הודי (26 ₪) טרטר טונה עם קציפת פלפלים (31 ₪), שרימפס טמפורה מעולה (32 ₪).
נראה כי מנת הדגל של צ'ויה היא הקריספט דאק עם מנדרין פנקייק – ,אוכל להרכבה עצמית", כאשר הפנקיקים מוגשים בכל ישל דים סאם, מורידים את בשר הברווז מהעצמות, ומלפפים בפנקיי עם רוטב הוייסין ירקות ומיונז חריף (67 ₪).

המנות העיקריות כוללות גם מושו בקר עם מנדרין פנקייק – מנה זוגית (98 ₪), או מנת יחיד (49 ₪), דג טמפורה (47 ₪), פטאי (37 ₪), ומגוון מנות נודלס ואטריות (49-37 ₪).

מחיר המתוקים ("שאל את המלצר/ית", כפי שכתוב בתפריט) – 28 ₪; אבל לא כדאי להאפיל על הטעמים הפיקנטיים עם מתוק שתלטן, ובכל מקום: המתוקים שלנו בצ'ויה הם הקוקטיילים, כאשר התחושה הכללית כשיוצאים מצ'ויה היא, כפי שאומרת ברוריה פסקל המיתולוגית מ"פיק-אפ": Choy and Happiness.

צ'ויה
רח' קרמניצקי 2 א' תל-אביב
טל. 03-5626665
[email protected]


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר