צלחת פסח

פסח, ככל החגים, זכותו להתפאר במתכונים לתפארת.
אז ריכזנו עבורכם כמה מתכונים שיגרמו לראש השנה לפזר רימונים באוויר 🙂

מאז ולתמיד יאפיינו את חג הפסח מצות, אפיקומן וארבע קושיות, ובכל זאת ולמרות כל זאת עם השנים נוספו לו ובזכותו מאכלים יוצאי דופן שגררו אחריהם תשבוחות ונגובי פיות.

לא מעט מהמתכונים השתדרגו והפכו לחלק מהנוף היומיומי אך טעמם העשיר מורגש בעיקר בחג הפסח. יש שמשייכים זאת לכמות הגשמים שירדו על היבול, השמש שחיממה את התבלינים ופריחת האביב.

בתחילת החג מונחת על השולחן קערת הסדר.
קערה, שאם היו מבקשים לבחור ממנה שני פריטים ולייצר מנה, לבטח היינו מרימים גבה. אך בצלחת הזו לכל מצרך מונף דגל של כבוד והיכולת לייצר מנה, מורגש.

לאחר סיום ההגדה, השירים וההמתנה הארוכה, מגיעים אל השולחן מבחר סלטים המאפיינים את עדתם של המסובים לשולחן.
מי שרגיל לנגב עם לחם סלט מטבוחה או חציל זעלוק, היה ממלא את קיבתו יום קודם בשלל בצקים במחשבה על החוסר העתידי, כיום על שולחן החג כבר מונחות לחמניות חג שאפייתן דומה בזמנה לאפיית חלה וטעמן מופלא לא פחות, ראו מתכון לחמניות מקמח מצה רכות במיוחד עם 100 קלוריות ומתכונים נוספים: לחמניות כשרות לפסח ולחמניות כשרות לפסח שתמיד מצליחות, איתן בהחלט ניתן לנגב כל סלט.

תוך כדי הסלטים, מוגשות מנות החג.
בזו אחר זו מפזרות ניחוחות של טעמים וברגע הזה בדיוק מברכים את בוא החג.

מתכון קציצות סלמון טרי יכול לשדרג בהחלט את הגפילטע פיש ולתת לו הקפצה עדינה בטעמים. ואם עדיין חשקה נפשכם בגפילטע, אז יש לנו גם מתכון גפילטעפיש מסורתי לקשט בו את שולחן החג.

לחובבי הפסטה שבמשך שנים סבלו ב״שקט״ ולא מצאו את  נפשם, השתלמה הסבלנות.
מתכון לזניה כשרה לפסח – מאפה שכבות איטלקי עם גבינות תרד וכרישה יכול להיות מנת השף, גם בסגנון בשרי לערב החג וגם בסגנון חלבי לשאר ימות החג, כמו גם מנת פסטה פוזילי כשרה לפסח עם דג חריף ומנת ספגטי כשר לפסח בראגו בולונז,

מנת רוסט שייטל עם סלקים צבעוניים ומנת אוסובוקו טלה בשמן זית, יכולות אף הן להיות פאר השולחן בזכות צבעיהן העזים והריחות שהם מפיצים.

לכל עדה המנהגים שלה ובכל בית הם מיושמים בדרכם שלהם, שנרקמו עם השנים.

בחלק מהבתים, כאשר מתארגנים לתחילת הארוחה, ילדי הבית מתחילים במרץ לתור אחר האפיקומן ומוותרים לעיתים על המנה הראשונה של החג. ובכן, לשם כך נולדה הקציצה… (סתם סתם, לא לשם כך אבל תודו שזה רעיון).

השנה חג הפסח חל ביום חול בשבוע, מה שמאפשר לנו להעביר אש לאש ובכך לטגן את קציצות הירק בו במקום ולהגישן חמות. קציצות בריאות עם גזר קישוא וקולרבי בנויות בדיוק בשביל הרגע הזה. כשהילד מתרוצץ בבית, הגשה של קציצה חמימה שמעלה ריחות נעימים מול אפו, תאזן את המצב.

כמות מתכוני חג הפסח לא מביישת שום חג ולמעשה למעט שינוי הכלים וחידוש התבלינים, כמעט לכולם יש מקום בשולחן השבת אך לא לכולם יהיה את הטעם של החג.

אחרי שאכלנו ושבענו, רוב בני האדם מוציאים לפועל את הקיבה הנוספת ״קיבת הקינוחים הנפרדת״. הרי ידוע בכל העולם שלא משנה כמה נהיה שבעים – כשמדובר בקינוחים אנחנו מפנים מקום.

ריכזנו מלאי מכובד של מתכוני קינוחים, בהם אין צורך בתואר קונדיטור וגם לא במדע הבצק והאפייה.
חלק מהם נגיש לכם כאן:
פבלובות קרם וניל ופירות יער
קרם גבינת תות טבעוני בכוסות
עוגת "ביסקוויטים" של פסח

ועוד המון מתכונים טובים ומתוקים שמחכים לכם באתר.
בחג הזה צובעים את השולחן במאכלים צבעוניים וקינוחים מרעננים.
חג אביב שמח.

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר