קוביות שוקולד קפואות ברוטב וניל ונענע

חומרים450 גר' חמאה רכה250 גר' שוקולד מריר50 גר' קקאו עלית10 חלמונים300 גר' סוכר800 גר' שמנת מתוקה מוקצפת קלקקאו בקערית עמוקה לציפוי הטרטופואופן ההכנה להקציף חלמונים וסוכר במיקסר עד קבלת צבע בהיר ומרקם אוורירי.להמיס את השוקולד המריר, החמאה והקקאו בסיר כפול על אדי מים.לצקת תוך ערבוב את החלמונים המוקצפים לשוקולד המומס.לקפל שמנת מוקצפת קל.לשטח בתבנית לגובה של כ- 2.5 ס"מ ולהקפיא.להוציא מהקפאה, לחתוך לקוביות ולזרוק לתוך קערית מלאה אבקת קקאו.בעזרת יד מלאה באבקת קקאו (חשוב – אחרת הכל יהפוך ל"בוץ"…) לצפות את הקוביות בקקאו תוך יצירת צורת "קוביות". להקפיא שוב בקקאו.רוטב וניל ונענע 1/5 ליטר חלב100 גר' סוכר6 חלמונים1 מקל ונילאופן ההכנהלחמם את החלב עם הסוכר ומקל הוניל שלם, כמעט עד להרתחה.להוציא את מקל הוניל, לחרוץ אותו ולהחזיר את הגרגירים לחלב.להוסיף את הנענע כמו לתה, להשרות מס' דקות ולהוציא.להקציף קלות, בעזרת מטרפת יד את החלמונים עם הסוכר.לצקת מעט מן החלב לחלמונים המוקצפים, ואת זה חזרה לסיר החלב,תוך כדי ערבוב. זהירות – לא לחמם יותר מידי כדי למנוע קרישת הביצים.הרוטב מוכן כשעל כף הערבוב נשארת שכבה דקה חלקה ואחידה.לקרר.להגשהלצקת מעט רוטב וניל קר לקערית מרק או מנה אחרונה, להגיש את האצבעות קפואות. ניתן לקשט בעלי נענע קצוצים לרצועות דקיקות.

חומרים
450 גר' חמאה רכה
250 גר' שוקולד מריר
50 גר' קקאו עלית
10 חלמונים
300 גר' סוכר
800 גר' שמנת מתוקה מוקצפת קל
קקאו בקערית עמוקה לציפוי הטרטופו

אופן ההכנה
להקציף חלמונים וסוכר במיקסר עד קבלת צבע בהיר ומרקם אוורירי.
להמיס את השוקולד המריר, החמאה והקקאו בסיר כפול על אדי מים.
לצקת תוך ערבוב את החלמונים המוקצפים לשוקולד המומס.
לקפל שמנת מוקצפת קל.
לשטח בתבנית לגובה של כ- 2.5 ס"מ ולהקפיא.
להוציא מהקפאה, לחתוך לקוביות ולזרוק לתוך קערית מלאה אבקת קקאו.
בעזרת יד מלאה באבקת קקאו (חשוב – אחרת הכל יהפוך ל"בוץ"…) לצפות את הקוביות בקקאו תוך יצירת צורת "קוביות". להקפיא שוב בקקאו.

רוטב וניל ונענע
1/5 ליטר חלב
100 גר' סוכר
6 חלמונים
1 מקל וניל

אופן ההכנה
לחמם את החלב עם הסוכר ומקל הוניל שלם, כמעט עד להרתחה.
להוציא את מקל הוניל, לחרוץ אותו ולהחזיר את הגרגירים לחלב.
להוסיף את הנענע כמו לתה, להשרות מס' דקות ולהוציא.
להקציף קלות, בעזרת מטרפת יד את החלמונים עם הסוכר.
לצקת מעט מן החלב לחלמונים המוקצפים, ואת זה חזרה לסיר החלב,
תוך כדי ערבוב. זהירות – לא לחמם יותר מידי כדי למנוע קרישת הביצים.
הרוטב מוכן כשעל כף הערבוב נשארת שכבה דקה חלקה ואחידה.
לקרר.

להגשה
לצקת מעט רוטב וניל קר לקערית מרק או מנה אחרונה, להגיש את האצבעות קפואות. ניתן לקשט בעלי נענע קצוצים לרצועות דקיקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר