חברת קוקה-קולה ישראל זכתה במקום השני בתחרות השיווק האינטראקטיבית
שמקיימת החברה העולמית כל שנה, וזאת עבור "מכונת הלייקים" שהוצבה ב-Coca-Cola Village בשנת 2010.
בקטגוריה אשר זיכתה את ישראל בפרס בתחרות השנתית, התמודדו 12 מדינות מרחבי העולם, ביניהן אוסטרליה, ברזיל, ספרד, קנדה. הפרס הראשון ניתן ע"י החברה העולמית – לעצמה… ולא למדינה אחת, עבור "מכונת ההפתעות", כאשר מכונת שתייה מוציאה במקום פחיות פרחים, פיצות, סנדוויצ'ים – לא נשמע מי יודע מה.
הפעילות אשר זיכתה את החברה הישראלית במקום השני נקראה "מכונת הלייקים", כחלק מהפעילות נערך שיתוף פעולה בין Coca-Cola Village לרשת החברתית העולמית FACEBOOK.
אלפי בני נוער קיבלו בכניסתם ל-Coca-Cola Village משדרי RFID (טכנולוגיה של תיוג אלקטרוני דרך גלי רדיו) אשר באמצעותם הם יכלו לעדכן בזמן אמת את הפרופיל שלהם ב-FACEBOOK בהתאם לתנועתם במתחמים השונים בכפר הנוער.
בני הנוער אשר חיברו את המשדרים לכל אחת מ-40 "מכונות הלייקים" בכפר, עשו LIKE, הצטלמו, תייגו את עצמם, והכול עלה ישירות לפרופיל האישי שלהם בפייסבוק.
אלון זמיר, סמנכ"ל השיווק של קוקה-קולה ישראל, אומר: "זכייתה של החברה
בתחרות השיווק העולמית, מדגישה את הפוטנציאל הטמון בפעילויות החדשניות שאנו עושים כל שנה למען בני הנוער, המותג קוקה-קולה חרט על דגלו את ערך החדשנות בכל פעילותיו, כך גם היה בקיץ 2010 במסגרת Coca-Cola Village . לראשונה פיתחנו תשתית טכנולוגית שאפשרה לבני הנוער לדווח על הנעשה איתם גם באמצעות תמונות ישירות ממתחמי הפעילות, ישירות לכרטיס האישי שלהם בפייסבוק. זהו כבוד גדול עבור קוקה-קולה ישראל להשתתף בתחרות השיווק העולמית, וקבלת הפרס מחזקת את ערך החדשנות העומד בראש מעיינינו".
איוון פולארד, סמנכ"ל קשרי צרכנים בקוקה-קולה העולמית, אשר שפט בתחרות, אמר: "השלב הסופי של התחרות משך אליו 12 רעיונות שיווק מבריקים המייצגים את כל קבוצות קוקה-קולה העולמיות. הרעיון הישראלי הוא דוגמא מצוינת לגישור בין העולם הפיזי לעולם הטכנולוגי, וכל זה באמצעות שימוש בטכנולוגיה וחדשנות. רעיון מכונת הלייקים איפשר לבני הנוער לחלוק את חווית ה-Village האישית שלהם בזמן אמת עם כל חבריהם בפייסבוק, דבר אשר בלי שום ספק העצים את חוויית ה-Village."
הפעילות הייחודית, שפותחה על ידי חברת קוקה-קולה וחברת האינטראקטיב אידיאולוג'יק, נהנית מהתעניינות רבה בעולם, והקונספט הישראלי מתוכננן בעתיד להתקיים במדינות נוספות.
בישראל נהנתה הפעילות מחשיפה יומית של מעל 750,000 לפוסטים בעמוד Coca-Cola Village בפייסבוק, מעל 250,000 לייקים מהשטח ב- Coca-Cola Village, ומעל 420,000 לייקים לתכנים בעמוד בו יש 56,110 חברים פעילים. הפעילות זכתה לביקורים ושבחים מבכירים בפייסבוק העולמית, וסיקור תקשורתי רב בעולם למהלך.

תגובות
0