קיש בצל בנוסח צרפתי

חומרים (ל-5 מנות):למלית:1 ק"ג בצל – חצוי ופרוס לרוחב½ ק"ג גבינה לבנה2 תיבוליות בצל קנור1 תיבולית שום ופטרוזיליה קנור1 תיבולית טעם עוף קנור1 כוס שמנת מתוקה1 שקית אבקת אפיה50 גרם חמאה5 ביציםלבצק:½ ק"ג קמח200 גרם גבינה לבנה 5%1 תיבולית בצל קנור2 ביציםתבנית עגולה בקוטר 26אופן ההכנה: 1. ללוש היטב את חומרי הבצק עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד ורך. להניח לשעה. 2. לשמן היטב את התבנית.3. להמיס את החמאה במחבת ולטגן את הבצל עד קבלת גוון זהוב ואחיד. להוציא למסננת ולצנן.4. להוסיף את התיבוליות לתוך השמנת המתוקה ולהמיס. להוסיף את הבצל ואת שאר החומרים ולערבב היטב.5. לרדד את הבצק לעובי של 1 ס"מ, להניח בזהירות בתוך התבנית ולהדק. להשאיר שאריות של הבצק מעבר לדפנות התבנית.6. למלא את התערובת בתבנית ולכסות עם שאריות הבצק.7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 40 דקות.

חומרים (ל-5 מנות):
למלית:
1 ק"ג בצל – חצוי ופרוס לרוחב
½ ק"ג גבינה לבנה
2 תיבוליות בצל קנור
1 תיבולית שום ופטרוזיליה קנור
1 תיבולית טעם עוף קנור
1 כוס שמנת מתוקה
1 שקית אבקת אפיה
50 גרם חמאה
5 ביצים
לבצק:
½ ק"ג קמח
200 גרם גבינה לבנה 5%
1 תיבולית בצל קנור
2 ביצים
תבנית עגולה בקוטר 26

אופן ההכנה:
1. ללוש היטב את חומרי הבצק עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד ורך. להניח לשעה.
2. לשמן היטב את התבנית.
3. להמיס את החמאה במחבת ולטגן את הבצל עד קבלת גוון זהוב ואחיד. להוציא למסננת ולצנן.
4. להוסיף את התיבוליות לתוך השמנת המתוקה ולהמיס. להוסיף את הבצל ואת שאר החומרים ולערבב היטב.
5. לרדד את הבצק לעובי של 1 ס"מ, להניח בזהירות בתוך התבנית ולהדק. להשאיר שאריות של הבצק מעבר לדפנות התבנית.
6. למלא את התערובת בתבנית ולכסות עם שאריות הבצק.
7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 40 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר