קיש כרישה ובצל עם תאנים וגבינה כחולה

חומרים עבור קיש אחד בקוטר 26 ס"מ:2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות2 כרישה – רק החלק הלבן חתוכה לרצועות3 כפות חמאה100 גר' גביניה כחולה(רוקפור)6 תאנים מיובשותהמילוי:250 מ"ל חלב250 מ"ל שמנת מתוקה4 ביצים2 חלמוןכפית מלחקורט פלפל לבןקורט אגוז מוסקט טחוןלבצק:500 גר' קמח רגיל300 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות15 גר' מלח2 ביצים80 מ"ל מים קריםאופן ההכנה:לבצק:לשים במעבד מזון את הקמח, מלח והחמאה ולטחון בפולסים קצרים עד למרקם פרורי.להוסיף ביצים ומים ולטחון שוב בפולסים קצרים עד לקבלת בצק הומוגני.לעשות מהבצק כדור, לעטוף בניילון נצמד ולקרר למינימום שעתיים.לרדד את הבצק לעובי של 3 מ"מ ולשים לתוך הרינג ולהחזיר לקירור.בסיר בינוני לאדום את הבצל והכרישה עם החמאה על אש נמוכה כ- 20 דקות תוך כדי ערבוב ללא קבלת צבע, עד אשר הכרישה רכה ואכילה. לתבל עם מלח ופלפל ולצנן.לערבב את כל חומרי המילוי יחד .סיום ואפייה: לשים בתוך הבצק את הכרישה והבצל ולמזוג מעל את המילוי.לחתוך את התאנים לרבעים ולשים בתוך במילוי.לפורר מעל את הגבינה ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כא- 40 דקות.במידה והקיש הפך לזהוב אך הבצק עדיין אינו מוכן, להנמיך את הטמפרטורה ל-160 ולהמשיך אפייה לפי הצורך.

חומרים עבור קיש אחד בקוטר 26 ס"מ:
2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות
2 כרישה – רק החלק הלבן חתוכה לרצועות
3 כפות חמאה
100 גר' גביניה כחולה(רוקפור)
6 תאנים מיובשות
המילוי:
250 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 ביצים
2 חלמון
כפית מלח
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט טחון

לבצק:
500 גר' קמח רגיל
300 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
15 גר' מלח
2 ביצים
80 מ"ל מים קרים

אופן ההכנה:
לבצק:
לשים במעבד מזון את הקמח, מלח והחמאה ולטחון בפולסים קצרים עד למרקם פרורי.
להוסיף ביצים ומים ולטחון שוב בפולסים קצרים עד לקבלת בצק הומוגני.
לעשות מהבצק כדור, לעטוף בניילון נצמד ולקרר למינימום שעתיים.
לרדד את הבצק לעובי של 3 מ"מ ולשים לתוך הרינג ולהחזיר לקירור.
בסיר בינוני לאדום את הבצל והכרישה עם החמאה על אש נמוכה כ- 20 דקות תוך כדי ערבוב ללא קבלת צבע, עד אשר הכרישה רכה ואכילה.
לתבל עם מלח ופלפל ולצנן.
לערבב את כל חומרי המילוי יחד .

סיום ואפייה:
לשים בתוך הבצק את הכרישה והבצל ולמזוג מעל את המילוי.
לחתוך את התאנים לרבעים ולשים בתוך במילוי.
לפורר מעל את הגבינה ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כא- 40 דקות.
במידה והקיש הפך לזהוב אך הבצק עדיין אינו מוכן, להנמיך את הטמפרטורה ל-160 ולהמשיך אפייה לפי הצורך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר