רכיבים
לבצק
150 מ"ל מים פושרים
3 גרם שמרים
1 כף שמן זית כתית מעולה
115 גרם קמח לבן
115 גרם קמח לחם חזק
6 גרם מלח
למילוי
רוטב עגבניות
מוצרלה טרייה
גבינת ריקוטה
ריחן טרי
גבינת פרמזן מגוררת דק
שמן זית כתית
אופן ההכנה
מכינים את חלק הבצק החיצוני בקערה על ידי ערבוב מים עם שמרים ושמן זית.
מניחים בצד.
בקערה גדולה שמים את שני הקמחים יחד עם מלח.
מוסיפים את התערובת הקודמת בהדרגה תוך כדי לישה בידיים.
לשים את הבצק כ- 3 דקות ונותנים לו לנוח 15 דות.
במשטח עבודה מקומח לשים שוב את הבצק עד לקבלת מרקם חלק.
נותנים לבצק לנוח שוב 3 שעות בטמפרטורת החדר.
מותחים את הבצק בעדינות על משטח העבודה המקומח.
מורחים רוטב עגבניות על מחצית מהבצק.
מעל מניחים מוצרלה וריקוטה חתוכות, עלי בזיליקום ומעט גבינת פרמזן מגורדת.
אוטמים את הבצק ומעצבים את הקצוות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5-10 דקות או בהתאם ליכולת התנור.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה