קפטן הוק בשוק הפשפשים – ים וגליל ביפו

במיקום פינתי קטן בשוק הפשפשים ביפו במרחק קטן מהמולת המסעדות המתחדשת בשוק פועלת מזה כשנתיים וחצי 'קפטן הוק'. צילום ניסים לוי
סיפורה של חוויה קולינרית טעימה לערב חם ולח – איך מצאנו מנה לונדונית טיפוסית בשוק הפשפשים ביפו, ומה הקשר לקפטן הוק – מנהיג שודדי הים ואויבו של פיטר פן

במיקום פינתי קטן בשוק הפשפשים ביפו, במרחק קטן מהמולת המסעדות המתחדשת בשוק, פועלת מזה כשנתיים וחצי 'קפטן הוק' מסעדה שכבר משמה אפשר להבין שמרכז עיסוקה מגיע מהים – דגים ופירות ים.

ההתחלה של 'קפטן הוק' דווקא לא הייתה קלה. "שיפוץ שהתארך ומגפת הקורונה שתפסה את היזמים רגע לפני הפתיחה, היקשו על ההתחלה אבל גם עשו לנו טוב", מספר בילאל אגא שמבשל במסעדה. "בתקופת הקורונה היינו חייבים לשנות את הקונספט המתוכנן של המסעדה – כמו כולם עברנו למתכונת משלוחים. התמקדנו והתמקצענו בהכנת פיש אנד צ'יפס, שלימים הפכה להיות אחת ממנות הדגל של המסעדה".

על התפריט המיוחד של המסעדה אחראי השף עומר עילואן, שף ידוע ומאוד מוערך, שלזכותו נרשם הגל המקרב ומאחד בין המטבח המקומי המודרני למטבח הערבי הגלילי המסורתי.

הכניסה לקפטן הוק. צילום ניסים לוי

החלל הפנימי של המסעדה קטן מאוד, ואת רובו תופס מטבח פתוח בו צוות המטבח עובד. רוב אזור הישיבה פרוש מחוץ למסעדה, על המדרחוב התוסס של השוק. למרות שהגענו ליפו בשעות הערב, עדיין היה חם. שני מאווררי ענק המוצבים באזור הישיבה החיצוני עושים את העבודה מצוין, והישיבה בחוץ נעימה למרות הלחות וחום אוגוסט. צידה האחד של המסעדה פונה למתחם שוק הווינטג'  – זהו הצד השקט יותר של המסעדה, וצידה השני ממש על רחוב עמיעד התוסס, שגדוש במסעדות וסועדים.

בילאל אגא מבשל כאן. צילום ניסים לוי

כדי להירגע פתחנו את הערב עם קוקטיילים שבילאל רוקח בעצמו. כן, רוקח זו המילה. "אני משרה תבלינים מיוחדים באלכוהול, ומהם אחר כך מכין את הקוקטיילים", הוא מספר. בהמלצתו החמה טעמנו קוקטייל Save my captain – שבסיסו הוא ג'ין שהושרתה בו מרווה, ועורבב עם גאלינו, מי וורדים, מיץ רימונים טרי וליים (44 ₪) – מרענן חמצמץ וממש טעים. מתאים בול לקיץ הישראלי. טעמנו גם את הקוקטייל Call me crazy – ג'ין מושרה בג'ינג'ר, עם מחית פסיפלורה שקדים וליים (44 ₪) – מתאים לאוהבי המתוק. אני אהבתי יותר את הקוקטייל החמצמץ.

הקוקטיילים – פותחים את הערב בטוב. צילום ניסים לוי

תפריט הקיץ החדש של המסעדה כולל מנות דגים ופירות ים בטעם מקומי, עם נגיעות ברורות של המטבח הגלילי. זה לא קונספט חדשני שלא היכרנו, אבל בקפטן הוק הטעמים מתחברים ממש בול. לא מתובל מדי, לא יומרני מדי – פשוט טעים! בטעם של עוד.

פתיחים שווים במיוחד. צילום ניסים לוי

מגוון מנות ראשונות הגיעו לשולחן. ראשי קלמרי מטוגנים (36 ₪) המוגשים לצד רוטב חמצמץ, שהיו קריספים מאוד – נשנוש נהדר. צלחת נדיבה מאוד של צזיקי עוקצני (26 ₪), אותו הכינו מיוגורט בקר בתיבול נענע טרייה, שום, לימון, סומק ושמן זית,  ולצידו הגיע לחם שטוח המתאים מאוד לניגוב המנה.

ראשי קלמרי מטוגנים. צילום ניסים לוי

טרטר פאקוס (64 ₪) – עכשיו בדיוק בשיא העונה. על הצלחת נפרס הפאקוס, שהוא בעצם המלפפון המקורי לפני שעבר הנדוס גנטי  לחקלאות בת ימינו, נאמר מלפפון בלאדי. על הפאקוס קוביות דג לבן טרי הטובל בנענע, שמן זית, בצל סגול, סומאק ומלח. החמצמצות הנעימה של המנה בתוספת הסומאק, מוסיפה נופך חדש למנה המוכרת.

טרטר פאקוס ושקשוקה שרימפס. צילום ניסים לוי

שרימפס פלאפל (48 ₪) היא המנה שפחות אהבנו. מדובר בשלוש יחידות שרימפס טרי, שנעטפו בתערובת של פלאפל, טוגנו בשמן עמוק והוגשו חמימות לצד לחם, טחינה ורוקט. איך שהוא לנו המנה לא התחברה – תערובת הפלאפל הייתה דחוסה, והשרימפס בתוכה פחות הודגש.

שרימפס פלאפל. צילום ניסים לוי

סלט רוקט ואבטיח (67 ₪) מוגש עם גבינת בורטה טרייה, גם הוא טוויסט מצוין לסלט מוכר. השילוב המעניין של האבטיח המתוק והקריספי עם הרוקט המריר, בצל סגול ופלפל צ'ילי חריף עם רוטב של חומץ בלסמי – קורץ למטבח האיטלקי לסלט פנצנלה המוכר, אבל גם כאן עם הטוויסט המקומי שעושה פשוט את ההבדל – אהבנו מאוד!

סלט רוקט אבטיח וגבינת בורטה. צילום ניסים לוי

מהמנות העיקריות אהבנו שקשוקה שרימפס (85 ₪) שהינה רק אחת ממבחר מנות מהמטבח הגלילי שעברו שינוי והתאמה במסעדה. מבחר של שלושה סוגי עגבניות שרי טריות שהוקפצו במחבת עם חמאה ושום, להן הוסיפו שרימפס טרי מוקפץ גם כן בדיוק לדרגה הנכונה, יצרו מנה נהדרת.

אי אפשר, או יותר נכון ממש אסור, להגיע למסעדת קפטן הוק ולא ליהנות מפיש אנד צ'יפס. מדובר  בנתחי דג קוד שמטוגנים בבלילת בירה המיוחדת לקפטן, ותוספת צ'יפס תפוח אדמה או בטטה (56 ₪). שני נתחי דג עסיסיים כמו שצריך, בצבע לבן בוהק ובמרקם  מושלם. לצד הצלחת החמימה מוגשים מטבלים המקפיצים את הטעמים – מיונז צ'יפוטלה חרפרף, רוטב טרטר בעל טעם מודגש של צלפים, איולי חמצמץ וגם קטשופ. האמת שלא במקרה זו מנת הדגל של המסעדה, וכול הטוב הזה במחיר ממש שפוי.

המלך של הבית – פיש אנד צ'יפס. צילום ניסים לוי

למנה אחרונה קיבלנו קלאסיקה נוספת מהמטבח הגלילי, משולבת עם קלאסיקה מהמטבח הצרפתי: אורז בחלב-ברולה (47 ₪) – אורז שבושל בחלב ומוגש קר, ומעל נזרע סוכר חום צרוב קלות, שהופך לקרמל מתפצפץ בדיוק כמו במנה המוכרת קרם ברולה. מעל כל החגיגה הונחה כפית גדושה של ריבת דובדבנים בהכנה ביתית, המוסיפה טעם מקומי נהדר למנה.

אורז בחלב-ברולה. צילום ניסים לוי

הביקור בקפטן הוק הפתיע אותנו מאוד לטובה. בכול מנה שטעמנו הייתה מורגשת ידו המקצועית והמיוחדת של שף עומר. השילוב של עומר ובילאל שמבשל, שניהם בעלי ניסיון רב שנים במסעדות בארץ ובעולם, יוצר מנות עשירות בטעמים ומדויקות בהגשה.

Happy hour – כל האוכל והאלכוהול ב-20% הנחה בימים שני-חמישי, 17:00-19:00.

קפטן הוק – עמיעד 13 יפו, 03-6445440. שני-שבת (יום א' סגור) 11:30-23:45 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר