מצרכים ל-10 סופגניות
250 גרם קמח כוסמין
1/2 כף שמרים (5 גרם)
2 כפות דבש או סילאן
90 גרם חלב סויה
30 גרם רסק תפוחים
35 גרם שמן קוקוס
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
מערבבים היטב בכוס את השמרים, דבש וחלב סויה עד להתססה (כ-10 דקות).
מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח.
בהדרגה מוסיפים את שאר החומרים.
לשים עד קבלת בצק אחיד ודביק למגע.
מניחים לבצק לתפוח עד שמכפיל את נפחו.
קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית.
אופים בחום של 180-200 מעלות כ-30 דקות או עד קבלת צבע שחום.
מוציאים את הסופגניות להתקררות.
ומזריקים פנימה את המילוי
מילוי ריבה טבעית
מצרכים
740 גרם שזיפים או קונפיטורת שזיפים 100 פרי ללא סוכר
2 תפוחים
מיץ מלימון אחד
3 כפות סירופ אגבה
250 מ"ל מים
אופן ההכנה
שוטפים את הפירות וחותכים לקוביות (לא חובה לקלף).
מכניסים לסיר את כל הרכיבים ומביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים).
לאחר התרככות הפירות טוחנים עד קבלת מרקם חלק.
מילוי קרם שוקולד
מצרכים
חבילת טופו משי
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות חלב סויה
1 כפית קקאו
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות סירופ אגבה
קורט מלח
אופן ההכנה
טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.
מילוי קרם קוקוס
מצרכים
3 כוסות קשיו
1 וחצי כוסות של קרם קוקוס טבעי
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס שמן קוקוס
1/3 כוס מיץ מלימון סחוט
½ כפית תמצית וניל טבעית
אופן ההכנה
מערבבים את כל המוצר בבלנדר עד שמקבלים קרם חלק.
מילוי קרם תותים
מצרכים
10 תותים
1 כפית סוכר קנים אורגני
1/4 קצפת צמחית במתיקות מעודנת
1/4 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה
מקציפים את הקצפת עם חלב הסויה והסוכר עד קבלת קרם יציב.
מועכים את התותים למחית ומוסיפים להקצפה.
מקפלים עד קבלת קרם יציב.