סופגניות אפויות עם קרם שוקולד או ריבה טבעית

אופים כ-30 דקות או עד קבלת צבע שחום. מוצייאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את קרם השוקולד. צילום איל קרן
מתכון פשוט וקל לסופגניות אפויות נטולות רגשי אשם פרי יצירתה של רויטל אדמוני מחברת תוכנית הלימודים לחינוך תזונתי "אוכלים בריא- דרך החושים" עבור משרד החינוך

מצרכים ל-10 סופגניות

250 גרם קמח כוסמין
1/2 כף שמרים (5 גרם)
2 כפות דבש או סילאן
90 גרם חלב סויה
30 גרם רסק תפוחים
35 גרם שמן קוקוס
1/4 כפית מלח

מצרכים לקרם שוקולד

1 חבילת טופו משי
250 ג' שוקולד מריר
2 כפות חלב סויה
1 כפית קקאו
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפות סירופ אגבה
קורט מלח

אופן הכנת הסופגניות

מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.

מערבבים בכוס היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד התססה (כ-10 דקות).

מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח.

בהדרגה מוסיפים את שאר החומרים.

לשים עד קבלת בצק אחיד ודביק למגע.

מניחים לבצק לתפוח עד שמכפיל את נפחו.

קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית.

אופים בחום של 180-200 מעלות למשך כ-30 דקות או עד קבלת צבע שחום.

מוציאים את הסופגניות להתקררות.

מזריקים פנימה את קרם השוקולד.

אופן הכנת קרם שוקולד

טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד קבלת קרם חלק.

חומרים למילוי ריבה טבעית

740 גרם שזיפים
2 תפוחים
מיץ מלימון אחד
3 כפות סירופ מייפל טבעי
250 מ"ל מים

אופן הכנת מילוי ריבה טבעית

מכניסים לסיר את כל הרכיבים ומביאים לרתיחה.

כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים).

מקררים ומזריקים פנימה את הריבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר