מיני סופגניות ריבה וקינמון אפויות בכוסות

מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בתוך הכלי מעל הריבה. מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות נוספות. צילום אמיר מנחם
לרגל חנוכה מגישה יצרנית מוצרי האפייה שמרית מתכון לסופגניות אפויות ביתיות קלות להכנה בכוסות. הסופגניות במילוי ריבה ובשימוש בתחליף מרגרינה על בסיס שמן קוקוס המשמש לאפייה

מצרכים לכ-15 מיני-סופגניות

לבצק

3.5 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שקית שמרים כמו שמרית (25 גרם)

1/4 כוס + 2 כפות סוכר (75 גרם)

1 כפית מלח

1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)

2 ביצים

120 גרם נטורינה קוקוס שמרית רכה, חתוכה לקוביות

למילוי

400 גרם ריבת תות או פטל

לקישוט

אבקת סוכר

צילום אמיר מנחם
צילום אמיר מנחם

אופן ההכנה

בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח.

מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים במהירות בינונית כ- 8 דקות – עד לקבלת בצק רך.

משמנים מעט את הבצק

מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כשעה וחצי).

מניחים כלים אישיים שמתאימים לאפייה בתנור על מגש אפייה.

ממלאים כל כלי בריבה.

מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל- 36 כדורים קטנים.

מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בתוך הכלי מעל הריבה. מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות נוספות.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, במשך 25 ל-30 דקות או עד שהסופגניות תופחות ומזהיבות.

אם הן משחימות מהר מדי, מכסים את התבניות בנייר כסף וממשיכים לאפות.

הגשה

מצננים (לריבה לוקח זמן להתקרר, אז נזהרים).

זורים את אבקת הסוכר ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר