מצרכים לכ-15 מיני-סופגניות
לבצק
3.5 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרים כמו שמרית (25 גרם)
1/4 כוס + 2 כפות סוכר (75 גרם)
1 כפית מלח
1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
2 ביצים
120 גרם נטורינה קוקוס שמרית רכה, חתוכה לקוביות
למילוי
400 גרם ריבת תות או פטל
לקישוט
אבקת סוכר
אופן ההכנה
בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח.
מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים במהירות בינונית כ- 8 דקות – עד לקבלת בצק רך.
משמנים מעט את הבצק
מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כשעה וחצי).
מניחים כלים אישיים שמתאימים לאפייה בתנור על מגש אפייה.
ממלאים כל כלי בריבה.
מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל- 36 כדורים קטנים.
מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בתוך הכלי מעל הריבה. מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות נוספות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, במשך 25 ל-30 דקות או עד שהסופגניות תופחות ומזהיבות.
אם הן משחימות מהר מדי, מכסים את התבניות בנייר כסף וממשיכים לאפות.
הגשה
מצננים (לריבה לוקח זמן להתקרר, אז נזהרים).
זורים את אבקת הסוכר ומגישים.