קרמשניט עם קרם פטיסייר תותים ופטל

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה לרגל עונת התותים מתכון מורכב שהתענוג בסיום הכנתו רב ומכיל פירות אדומים ומתוקים שכולם אוהבים

מצרכים ל- 4 סועדים

1 בצק עלים

125 גר' פטל

50 גר' שוקולד לאפייה

2 כפיות חלב

סוכר

אבקת סוכר

לקרם פטיסייר

500 מ"ל חלב

2 חלמונים של ביצים גדולות

6 כפות סוכר

40 גר' קמח תירס

1 כף תמצית וניל

לשכבה עליונה – תותים ופטל

200 גר' תותים

100 גר' פטל

אבקת סוכר

אופן ההכנה

מתחילים עם קרם הפטיסייר

הכניסו את כל הרכיבים לקערה מתאימה לשימוש במיקרוגל.

הקציפו אותם בעזרת מיקסר עד קבלת תערובת אחידה וללא גושים.

חממו את התערובת במיקרוגל למשך 3 דקות.

פתחו את המיקרוגל וערבבו את התערובת.

חממו למשך 2 דקות נוספות.

הוציאו את התערובת מהמיקרוגל.

ערבבו שוב עד לקבלת מרקם קרמי.

כסו את התערובת בניילון נצמד שימנע ממנה להתקשות. והכניסו למקרר עד שתתקרר לגמרי.

אם תרצו שייווצר קרם בעל מרקם חלק:

הקציפו בעזרת המיקסר כאשר התערובת מתקררת.

שמרו בצד להמשך.

הכנת בצק העלים

חממו מראש תנור ל- 200 מעלות.

פרסו את בצק העלים.

בעזרת מכשיר לחיתוך פסטה, תבנית עגולה או סכין, חתכו אותו ל-12 חלקים – 3 לכל קרמשניט.

דקרו אותם בעזרת מזלג.

סדרו את בצק העלים בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה.

פזרו עליו מעט סוכר.

הניחו נייר אפייה על המגש הראשון.

הכינו מגש אפייה נוסף כמו הראשון (או בכל כלי שניתן להכניס לתנור).

זה יגרום לבצק העלים להיות דק ופריך עד כמה שניתן.

אפו בתנור במשך כ- 20 דקות, או עד שבצק העלים יקבל צבע חום מוזהב (לא יותר מדי חום).

לאחר שהבצק מוכן, הוציאו מהתנור והכניסו למקרר.

הכנת התותים

בזמן שהבצק נאפה בתנור, זה הזמן להכין את התותים עם הפטל.

שטפו את התותים וחתכו אותם לחתיכות קטנות.

ערבבו עם סוכר וקמצוץ פלפל שחור.

הניחו את התותים במחבת חמה למשך 2-3 דקות, עד שהסוכר יימס.

הוציאו את התותים מהנוזל והניחו בצד להמשך.

(ניתן לשמור גם את הנוזל לצורך קישוט).

הכנת השוקולד

שברו את השוקולד לחתיכות.

שימו אותן בקערה.

המיסו באמבט מרים (בן מרי) או במיקרוגל.

אם בחרתם במיקרוגל, זכרו שהשוקולד עלול להישרף בקלות.

כוונו את המיקרוגל לדקה אחת ולטמפרטורה הנמוכה ביותר.

לאחר מכן בדקו אם השוקולד הומס.

אם לא, ערבבו והחזירו למיקרוגל למשך 30 שניות.

חזרו על הפעולה עד שהשוקולד יימס לגמרי וזכרו לערבב בכל פעם.

כאשר השוקולד מוכן, הוסיפו חלב והניחו בצד להמשך.

הכנת מילוי הקרמשניט

פרשו בצק עלים.

שימו עליו את קרם הפטיסייר – השאירו את מרכז הבצק ללא קרם.

שימו כפית תותים במרכז הבצק.

פרשו שכבה נוספת של בצק עלים.

בצעו את הפעולות פעם נוספת.

את השכבה השלישית והעליונה כסו עם כפית שוקולד. פזרו את השוקולד על כל הקרמשניט.

קשטו עם פטל ואבקת סוכר.

חזרו על התהליך בהכנת הקרמשניט הנוספים.

הערות

את המתכון ניתן להכין בזמן קצר. תוכלו להכין את בצק העלים וקרם הפטיסייר יום קודם לכן.

במקרה כזה תצטרכו לשמור אותם בקופסת אחסון במקרר.

אפשר להשתמש לקישוט בתותים במקום פטל.

תבניות עגולות צריכות חייבות להיות בקוטר כ-7 ס"מ.

אם תשץמשו בתבניות גדולות יותר, תצטרכו שני דפי בצק עלים במקום אחד.

תוכלו לאפות את בצק העלים כפי שמתואר במתכון, כאשר הוא כבר חתוך, או לאפות את הבצק שלם ולחתוך אותו לאחר האפייה כאשר יתקרר.

אם תבחרו לאפות את הבצק כיחידה אחת, מומלץ לחתוך אותו בסכין בעלת שיניים חדות.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר