רוסטביף עם אגסים וירקות שורש צלויים

מוציאים את הבשר מהתנור למנוחה למשך 20 דקות לערך. לירקות מניחים להמשיך להיצלות עד שנעשים רכים ושחומים
יובל בר-נר איש האגסים המייצג את מועצת האגסים האמריקאית בישראל מציע לקראת פורים מתכון קצת שונה שמשלב פרג ואגסים

מצרכים ל- 4 מנות

נתח סינטה במשקל 1.5 ק"ג

4 אגסי בוסק חתוכים לרבעים

5 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לחצאים לאורך

2 בצלים גדולים, חתוכים לשמיניות

ארבעה גזרים, קלפים וחתוכים גס

שורש סלרי קלוף וחתוך לפלחים

שתי יחידות שורש פטרוזיליה

1 גבעול רוזמרין

4 גבעולי טימין

שני ראשי שום חצויים

2 כפות דבש

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

מניחים את הירקות והעשבים, למעט האגסים, בתבנית המרופדת בנייר אפייה.

מתבלים בשמן זית ,דבש ומלח ופלפל לפי הטעם.

מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה.

מעבירים לתנור החם.

מחממים היטב מחבת גדולה וכבדה.

מורחים את נתח הבשר במעט שמן זית מכל צדדיו, ומתבלים היטב במלח ובפלפל.

צורבים את הבשר מכל צדדיו במחבת החמה ומעבירים לתבנית שבתנור (מניחים על הירקות).

מוסיפים גם חצאי אגסים לתבנית הירקות.

צולים את הבשר למידה הרצויה.

מומלץ להשתמש במדחום לבשר. עבור מידת עשייה מדיום – למדוד 52-54  מעלות במרכז הנתח.

מוציאים את הבשר מהתנור למנוחה למשך 20 דקות לערך, מכוסה בצורה רופפת עם נייר אלומיניום.

לירקות מניחים להמשיך להיצלות, עד שנעשים רכים ושחומים.

הגשה

פורסים את הרוסטביף ומגישים חם עם הירקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר