רז שלו מבת חפר, מגדל פירות כתחביב מזה מספר שנים. לדבריו, מאחר וניתן לרכוש פירות רבים בדוכני הפירות הזמינים, הוא בחר לנטוע אצלו בחצר דווקא עצי פרי מיוחדים. לאחרונה הקים בורסת פירות, בה יוכלו הוא וחברים חקלאים להציע את מרכולת הפירות שלהם.![]()
בכל פעם שהעצים בחצרו הניבו פירות, הוא חילק למשפחה וחברים, ועדיין רבים מהפירות נשרו ונרקבו על הארץ. לבו נחמץ בעקבות כך, בעיקר כשראה פירות כמו שהוא מגדל, אבל ברמה הרבה יותר נמוכה, נמכרים ברשתות השיווק במחיר גבוה.
תופעה נוספת בה נתקל רז שלו, הייתה שמרבית הפירות שהוא מגדל בהצלחה בגינתו, אינם מוכרים לסובבים אותו. "חשוב לומר שמדובר בפירות טעימים מאד ובעלי ערכים תזונתיים גבוהים החשובים לתזונתנו המערבית הלוקה כל כך בחסר, מה גם שאפילו מראה הפירות טוב לעין ומעורר תיאבון", הוא אומר.
.
כל אלה והעובדה שעמיתה מגדלת פרי פנתה אליו ואמרה שיש לה פירות נדירים מצוינים ושאלה אם הוא יודע איך ולמי תוכל למכור אותם, הביאו את שלו להקים בורסת פירות, בה יוכלו הוא וחבריחם חקלאים להציע את מרכולת הפירות שלהם.
"פניתי לחברים חקלאים המגדלים ומשווקים פירות קונבנציונליים יותר, ובשלב זה גם התברר שפערי המחירים של הפירות בין מה שמקבל המגדל ומה שמשלם הצרכן הסופי אדירים, ונובעים רק מאותו מסלול מפרך של שיווק ומכירה סיטונאית וקמעונאית של אותם הפירות, אומר רז שלו. "כאן כבר החלטתי לעשות משהו, בניתי בהשקעה לא קטנה אתר אינטרנט, בו יוכלו מגדלים להציע למכירה את הפירות הגדלים אצלם בחצר, והמעוניינים בפירות יוכלו להגיש הצעת רכש במחיר אותו הם מוכנים לשלם עבור הפירות".
לדבריו, זו ממש "בורסה לפירות" – לא למסחר על מנת להרוויח כסף, אלא על מנת למכור ולקנות גם את הפירות המיוחדים במחיר הוגן, ודרך כל להתחיל תהליך של הכרות כללית של תושבי מדינת ישראל עם הפירות המיוחדים והנדירים יותר, הטעמים החדשים והסגולות התזונתיות אותן אנו מפספסים.
"יכול להיות שמהלך זה יעשיר מהר יותר את מגוון הפירות הגדלים בארץ והנמכרים באופן מסחרי ברשתות הגדולות", מוסיף שלו. "על מנת להעניק לכם חוויה קולינרית נוספת נדאג להכניס מידע רב יותר על הפירות המוצגים ונסחרים באתר, נציע מתכונים חדשים ועוד. כמובן נשמח לקבל משובים ורעיונות על מנת לשפר תמיד את הצורה, השימוש והתוכן אותם מציע האתר".
רז שלו, 054-9290036
אתר בורסת הפירות




תגובות
0