שמוליק סביה (39) מונה למנהל מסעדת השף הגלילית סומאק, הפועלת במתחם מלון הבוטיק וילה גליליי בפסגת הר כנען שבצפת. זאת שלאחר 20 שנות עשייה קולינרית במרכז הארץ, כולל ברשת מלונות אטלס, קפה 65, ומסעדת קימל של שף שאול בן אדרת, הוא החליט לשנות אווירה ולעלות צפונה.
שמוליק (39) גר בישוב הקהילתי אשחר שבמועצה האזורית משגב, והחל לעבוד כמנהל מסעדת סומאק, שנפתחה לפני מספר חודשים כאשר התפריט והיעוץ הקולינרי נעשה על ידי דניאל שליט – בוגר משחקי השף, ושף המסעדה- גדי אולשנסקי. שמוליק מתפקד גם כמנהל מזון ומשקאות במסעדה.
"לאחר 20 שנות פעילות בתחום המסעדנות בתל אביב- ברים, מועדונים ומסעדות, החלטתי לשנות אווירה ולעלות לגליל לתחום המלונאות", אומר סביה. " סומאק היא מסעדה גלילית על טהרת תוצרת גלילית וחומרי גלם טריים. אנו מכינים עתה תפריט יינות גליליים איכותיים. יין זו אהבה גדול שלי, וכבר היום האורחים יכולים ליהנות מיינות משובחים".
מסעדת סומאק (כשרה) – מתחם מלון וילה גליליי בצפת, 073-3746163