שני מרקי עגבניות חורפיים

מטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד שיתרכך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומביאים לרתיחה
גלית שניר – תזונאית יועצת לחברת "הזרע" מציעה מתכונים לשני מרקי עגבניות חורפיים: מתכון קליל ומתכון למרק עגבניות הודי

מרק עגבניות שקל להכין

מצרכים

3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים

¾ כוס גריסי פנינה

800 גרם עגבניות כמו מגי קצוצות גס

1 כף סוכר

מלח, פלפל ופפריקה מתוקה לפי הטעם

אופן ההכנה

מטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד שיתרכך.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה.

מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את גריסי הפנינה.

מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות.

מרק עגבניות הודי מנצח

מצרכים

3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
800 גרם עגבניות כמו מגי קצוצות גס
1 כף סוכר
1 ליטר ציר בקר או עוף או מים
2 כוסות אפונה (אפשר קפואה)
1  כף מיץ לימון + קליפה מגוררת דק מחצי לימון
מלח ופלפל
צרור קטן של שמיר, קצוץ

אופן ההכנה

מטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד שיתרכך.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה.

מוסיפים את הסוכר והציר.

מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות.

טוחנים את המרק בתוך הסיר.

מביאים שוב לרתיחה.

מוסיפים את האפונה ומבשלים עד שהיא כמעט מוכנה (3-5 דקות).

מתבלים במיץ לימון ובקליפת לימון, במלח ובפלפל.

מעבירים לצלחות ובוזקים מעט שמיר קצוץ.

אוכלים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר