שרימפס ברוטב ברביקיו

מוסיפים את הדבש והסוכר ומצמצמים. מוסיפים את הייגרמייסטר והצ'יפוטלה ומבשלים כ- 5 דקות. צילום יונתן בן חיים
מתכון פיוז'ן ישראלי של יובל פכלר השף של "סלבה וידה" עבור מותג האלכוהול יגרמייסטר

חומרים לרוטב לשרימפס (אפשר גם להכין עם עוף):

60 גרם שמן זית

15 גרם ג’ינג’ר קצוץ

50 גרם שום קצוץ

40 גרם צ'ילי

155 שאלוט קצוצים

150 גרם יגרמייסטר

250 גרם דבש

150 גרם סוכר

250 גרם חומץ יין אדום

50 גרם פלפל צ'יפוטלה

1 כף כמון

2 כפיות זרעי כוסברה

אופן ההכנה

מאדים את כל הירקות בשמן זית.

מוסיפים את התבלינים – כמון וזרעי כוסברה.

מוסיפים את הדבש והסוכר ומצמצמים.

מוסיפים את הייגרמייסטר והצ'יפוטלה.

מבשלים כ- 5 דקות.

מוסיפים בזהירות את החומץ ומבשלים עוד 5 דקות.

מוסיפים 1/2 ליטר מים ומבשלים 30 דקות.

חומרים ללחם תירס

440 גרם חמאה

400 גרם קמח

100 גרם סוכר

10 גרם מלח ים

20 גרם אבקת אפייה

4 גרם סודה לשתייה

4 ביצים

2 גביעי שמנת חמוצה

280 מ"ל חלב

400 גרם פולנטה

אופן ההכנה

שוקלים את כל המרכיבים היבשים ביחד, הרטובים ביחד, החמאה בנפרד.

מכניסים את החמאה לתנור ל- 10 דקות.

מוציאים את החמאה, מקררים, יוצקים על המרכיבים הרטובים.

מכניסים את כל הרכיבים היבשים מכניסים לתוך הרטובים.

שמים את העיסה בתנור ואופים ב- 175 מעלות למשך שעה.

הגשה

מקפיצים את השרימפס ברוטב.

מגישים את המנה עם סלט אבוקדו ועלי קייל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר