תאנים צלויות עם מסקרפונה דבש

כשהתאנים חמות ומוכנות להגשה מוציאים את קרם המסקרפונה מהמקרר ומסדרים את המנה על צלחת הגשה או בצלחות קינוח אישיות. צילום גרונדיג
המומחים של GRUNDIG – מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מתכון קל ומהיר להכנה מנת קינוח חגיגית, מיוחדת וטעימה – תאנים צלויות עם מסקרפונה דבש

מצרכים

12 תאנים שחורות בשלות ושמנמנות

1/4 כוס + 1 כף דבש

2-3 גביעים של גבינת מסקרפונה רכה (בהתאם לגודל המנה שתרצו להכין)

1 כף רום

גרידת לימון מלימון אחד

אופן ההכנה

חוצים  את התאנים לאורכן ומסדרים אותן על צלחת או מגש.

מחממים 1/4 כוס דבש בסיר קטן על אש בינונית.

כשהדבש חם והופך דליל מנמיכים את האש – יש להשגיח היטב כדי שהדבש לא ירתח אלא רק יתחמם.

נותנים לדבש להתבשל כ-2 דקות ומכבים את האש.

מהר אך בזהירות טובלים את חצאי התאנים בדבש החם בעזרת מזלג או מלקחיים קטנים.

מניחים את חצאי התאנים הטבולות בחזרה על המגש.

בקערת מיקסר שמים את גבינת המסקרפונה ומקציפים אותה עם כף הדבש הנותרת, הרום וגרידת הלימון.

מקציפים עד שהגבינה אוורירית.

מכסים את הקערה ומכניסים את הגבינה למקרר.

מחממים מחבת גריל (פסים) לחום בינוני.

כשהיא חמה מסדרים בתוכה את כל התאנים כשהצד הפנימי שלהן כלפי מטה.

כשמסיימים להניח את כל התאנים מתחילים להפוך אותך לצידן השני – התאנים צריכות לקבל סימני צריבה קלים בלבד.

מכבים את האש, הופכים את התאנים פעם נוספת ונותנים להן "לשבת" עוד כמה דקות בדבש שהתקרמל.

מוציאים את התאנים הצרובות לצלחת.

טיפ: את התאנים הצלויות אפשר להכין שעה או יותר לפני זמן ההגשה. מניחים אותן על צלחת כשהצד הפנימי שלהן פונה כלפי מעלה. ממש לפני ההגשה אפשר להכניס את צלחת התאנים לחימום במיקרוגל למשך 30 שניות.

להגשה

כשהתאנים חמות ומוכנות להגשה מוציאים את קרם המסקרפונה מהמקרר ומסדרים את המנה על צלחת הגשה או בצלחות קינוח אישיות. מניחים בנדיבות מקרם המסקרפונה במרכז ומעטרים סביבו בתאנים הצלויות והמקורמלות.

מגישים כשהתאנים עדיין חמות. ניתן לעטר את המנה בשקדים פרוסים קלויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר