תבשיל חומוס ופלאפל בורי

מנה המשלבת טעמים ים תיכוניים, המבוססת על חומרי גלם 'ארץ ישראליים'

מתכון ל- 4 מנות

חומרים לתבשיל החומוס:

חצי קילו גרגירי חומוס מושרים מראש למשך יממה
10 פלפלים יבשים מתוקים
10 שיני שום
3 ליטר מים
כף כמון
כף מלח
ליטר ציר בקר (ניתן לרכוש ציר מוכן במעדניות)
3 בצלצלי שאלוט קטנים קלופים
חצי כף פלפל שחור
2 עצמות מח עצם

מבשלים את החומוס ושאר המרכיבים עם עצם בסיר עד לרתיחה
מבשלים על אש קטנה למשך 3-4 שעות, עד לריכוך החומוס.
מוסיפים נוזלים לפי הצורך.

חומרים לפלאפל:

600 גר' בורי חתוך לקוביות
חצי בצל קצוץ
רבע צרור פטרוזליה
80 גר' כוסברה
ענף טרגון
כף שמן זית
חצי כפית מלח
קורט פלפל לבן

טוחנים 200 גר' מתוך הבורי החתוך, מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות בגודל כדורי פלאפל גדולים.
מחממים את התבשיל, מבשלים בתוכו את הקציצות למשך כ- 5 דקות ומגישים על גבי צלחת עמוקה.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר