תערוכה מקוונת חדשה של מוזיאון פולין על התרבות הקולינרית היהודית

מוזיאון פולין – זוכה פרס מוזיאון השנה האירופי לשנת 2016, הוא המוזיאון היחיד בעולם המוקדש לזכרם של יהודי פולין וממוקם באתר גטו ורשה. צילום Maciek Jazweicki
תראה לי את הצלחת שלך ואומר לך מי אתה, מאיפה אתה בא, מיהם אבותיך, מיהם השכנים שלך ואיזה אורח חיים אתה מנהל. תערוכת "מה מתבשל אונליין" מבוססת על תוכן התערוכה הזמנית המוצגת כעת בוורשה במוזיאון POLIN – "מה מתבשל" (עד דצמבר 2022). התערוכה זמינה בשלוש שפות – עברית, אנגלית ופולנית

"מה מתבשל" הוא שמה של תערוכה המוצגת במוזאון POLIN בוורשה, וזמינה כעת גם באינטרנט. התערוכה לוקחת את הצופים למסע על פני זמן ומרחב לתוך התרבות הקולינרית היהודית בפינות שונות ברחבי העולם, אלפי שנים אחורה בזמן, כדי לנסות לענות על השאלה מהו המטבח היהודי, ושאלות נוספות כמו מה הקשר בין אוכל לזיכרונות, איך יהודים הכינו מצות לפסח לפני מאות שנים, מדוע האוכל היהודי כה מיוחד ומגוון, למה יהדות ניו יורק מתייחסת למלפפונים חמוצים ובורשט כאוכל יהודי, ומה הקשר בין לביבות תפוחי אדמה ללאטקס.

צילום Maciek Jazweicki

את התשובות לשאלות אלה ורבות אחרות ניתן לקבל בסיור בתערוכה המקוונת החדשה של מוזאון POLIN. "מה מתבשל" נוצרה על ידי האוצרים והמחנכים של מוזיאון POLIN לתולדות יהודי פולין (ורשה, פולין), ולוקחת את צופיה למסע על פני זמן ומרחב. לתוך התרבות הקולינרית היהודית, בפינות שונות בעולם, בחיפוש אחר תשובה לשאלה מהו המטבח היהודי?. הצופים ילמדו על מאכלים יהודיים שונים, מסורתיים ומודרניים, אופן הכנתם, מקורם ומשמעותם, ויכירו למעלה מ-40 מתכונים למנות מהמטבח היהודי.

צילום Maciek Jazweicki

הסיור בתערוכה נותן מבט על ההיסטוריה היהודית והתרבות הקולינרית שלה, שראשיתה לפני אלפי שנים. מוצגות בה מעל 400 תמונות של כלי מטבח וכלי הכנה, מנות, אנשים ומדינות, ציורים, הדפסים ומתכונים מתוך אוסף שקובץ מכל רחבי העולם – מניו יורק עד תל אביב, ומלונדון עד לובלין וורשה. התערוכה כוללת גם עשרות ראיונות והרצאות עם מומחים למטבח היהודי ואנשים מלאי תשוקה אליו. בין המרצי, האוצרת הראשית של מוזאון פולין – פרופסור ברברה קירשנבלט-גימבלט שסוקרת את ההיסטוריה של ספרי הבישול היהודיים, גיל חובב שידבר על הבישול הישראלי, השחקנית גולדה טנצר שתעלה זיכרונות של הטעמים של ילדותה, רות לנדובסקי שתספר את סיפור המסעדה של משפחתה שפתח סבה, מהגר מפולין, ב-1912 בטורונטו קנדה, ועוד רבים נוספים

צילום Maciek Jazweicki

התערוכה מחולקת לארבעה חלקים עיקריים, כל אחד מתמקד בנושא אחר: "מסורת", "תפוצות", "העידן המודרני" ו"זיכרונות", ולשונית מיוחדת ל"מתכונים מהמטבח היהודי". חלוקה מקלה על הביקור בתערוכה ומקרבת את המבקר לאופי המטבח היהודי  בלחיצה אחת בלבד. לאוסף המתכונים שהוכן על ידי מוזיאון POLIN, יצטרפו מתכונים שישלחו על ידי הצופים בתערוכה. כל אחד יכול לקחת חלק בפרויקט זה, ולהוסיף מתכון משלו בדף האינטרנט של התערוכה.

צילום Maciek Jazweicki

התערוכה "מה מתבשל אונליין" מבוססת על תוכן התערוכה הזמנית המוצגת כעת במוזיאון POLIN – "מה מתבשל" (עד דצמבר 2022). התערוכה זמינה בשלוש שפות – עברית, אנגלית ופולנית.

צפייה בתערוכה כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר