Beko – מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציע מתכון למנה חורפית, כי מה טוב יותר בחורף מאשר להתכרבל בשמיכה בבית וליהנות מצלחת ניוקי דלעת עם פסטו ואגוזי לוז שמוסיפים למנה טעם

מצרכים

לבצק הניוקי

500 גרם דלעת

150-200 גרם קמח מלא

1 ביצה

אגוז מוסקט

פלפל שחור

מלח

לפסטו

200 גרם בזיליקום

שום

מלח

חופן אגוזי לוז

שמן זית

אופן ההכנה

נפרוס את הדלעת ונבשל במים רותחים עד התרככות. נוציא ונסנן.

נמעך את הדלעת ונוסיף את הקמח, הביצה והתבלינים עד קבלת בצק גמיש ואלסטי.

ניקח את בצק הניוקי, נפזר קמח עליו ועל משטח העבודה (קרש חיתוך או שיש המטבח).

נחתוך את הבצק לצורת גלילים בינוניים ומהם לחתיכות ניוקי קטנות. נשמור במקרר להמשך העבודה.

נכין את הפסטו

נניח במעבד מזון מלח, שום, אגוזי לוז ואת הבזיליקום.

נטחן עד שנקבל ממרח אחיד.

נוסיף למעבד המזון מעט שמן זית ונמשיך לערבב בתוך מעבד המזון.

נכין את הניוקי

נרתיח מים בסיר ונכניס בזהירות את חתיכות הבצק לסיר עם המים הרותחים.

נבשל על אש בינונית עד שהניוקי יצופו מעל פני המים.

נשלוף את הניוקי מהמים ונשים לצנן.

הגשה

נגיש את הניוקי בצלחת בתוספת ממרח הפסטו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר