2-4.5.23: פסטיבל הבורקס הראשון של ישראל בשוק הנמל בנמל תל אביב

בנוסף לחגיגת הבורקס יוצעו מטעמי הפסטיבל לא רק לבאי שוק הנמל אלא גם לתושבי האזור עם משלוחים עד הבית בשעות הפעילות. צילום שני בריל
שלושה ימים של פסטיבל שמתמקד במאפה הבלקני עם טוויסט ישראלי אותו יגישו קונדיטורים ואופים מרחבי הארץ

אם בדיוק השבוע החלטתם שאתם פותחים בדיאטה, תשכחו מזה. מיטב האופים הקולינריים מגיעים להאנגר 12 שוק נמל תל אביב, לפסטיבל בורקס המתקיים לראשונה בישראל ולאף אחד אסור לפספס. לראשונה נזכה לטעום מידיהם של מגוון אופים, קונדיטורים ובעלי אימפריות קולינריות במקום אחד. והאפשרויות, הוי האפשרויות. חלבי, בשרי, מתוק ומלוח, טעמים שחיך אנושית תרצה לנצור לעולמים ורק לחכות לפעם הבאה.

פסטיבל הבורקס של משלוחה יתקיים בשוק הנמל שבנמל תל אביב בתאריכים 1-4.5.23. במהלכו יוצעו בורקסים של מגוון אופים והקונדיטורים בישראל – טרנדים עכשוויים בתחום ובמקביל מסורות הכנת בורקסים העוברות במשפחות לאורך דורות, ושפע מנות בורקס עם טוויסטים מיוחדים.

במהלך ימי הפסטיבל – יום שלישי עד חמישי 2-4.5.23 מאחר הצהרים עד הערב, תתמלא הרחבה החיצונית של שוק הנמל בדוכנים של אופים, מסעדנים וקונדיטורים, שכל אחד מהם יביא את הפרשנות האישית שלו למאפה זה.

צילום שני בריל

בנוסף לחגיגת הבורקס יוצעו מטעמי הפסטיבל לא רק לבאי שוק הנמל, אלא גם לתושבי האזור עם משלוחים עד הבית בשעות הפעילות. עם פתיחת הפסטיבל יוצעו מנות הבורקס באפליקציית משלוחה, וניתן יהיה להזמין מנות שונות ממספר דוכנים במשלוח אחד באמצעות האפליקציה.

עוד בתוכנית: בין האוכל, הפירורים והכייף יוקרנו בפסטיבל מבחר ״סרטי הבורקס״ פופולריים על מסך גדול בצמוד לשוק הנמל, אשר יאזנו את מצב הלסת בין לעיסה לחיוך.

בורקס של רחלי ון ניר. צילום שני בריל

בין האגדות, נפגוש את:

רחלי ור-ניר – זוכת "הקינוח המושלם" והבעלים של קונדיטוריה ירושלמית, תגיע לפסטיבל כדי להרשים אותנו בקינוחי הקונדיטוריה ותאזן את טעמי הבצקים המלוחים…

עופר בן נתן – מ"פופ אנד פופ בייקרי" בתל אביב, יגיע עם בורקס בטטה סנט מור שלו, לצד בורקס בלקני חדש ובלעדי לפסטיבל.

אור יוסףקונדיטורית מקונדיטוריית oryosss בקיבוץ ארז שבעוטף עזה, תשתתף בפסטיבל עם כמה מהבורקסים העצומים שלה.

בורקס של עופר בן נתן. צילום שני בריל

אסף גבאישף ובעלים של מסעדת הדגים "שיינע" בתל אביב יבוא עם מנת פסטייה דגים שלו.

דפי קרמר (סיר לסלאם) – שפית ואשת קולינריה החוקרת את מטבחי יהדות מזרח אירופה, תציע בפסטיבל קנישס בשני סוגי מילוי – בשרי ופטריות (ללא גלוטן).

בורקס ליאוןעסק משפחתי מיפו, שהוקם בזכותה של סבתא ג׳ולי ותרם רבות לכניסתו של בצק הפילו. יציגו פשטידת פילו – גרסה בולגרית לבורקס המים הטורקי, ועוד הפתעות.

שרי קרספי – אשפית המטבח הטורקי, תגיע עם מטעמיה הטורקיים, הנרכשים אצלה בחנות הבוטיק ״שרי׳ס״ בחולון שפתחה בזמן הקורונה עבור חובבי הבצק, ותהיה גם היא חלק מהנוף התל אביבי לימים הקרובים.

בורקס של שרי קרספי. צילום שני בריל

בורקס בבא – מאפיית בורקסים משפחתית, בין המשובחים בארץ, המייצרת כבר שלושה דורות בורקס טורקי בשיטה ייחודית ובעבודת יד לכל אורך התהליך.

שף מהראן אבו אחמד – מנצרת, מדריך קולינרי ושף, יערבב לנו טעמים של מלוח ומתוק, דפי קרמר ״סיר לסלאם״ ועוד רבים אחרים וטובים.

שפע של בצקים, ומה עם אנשי ה״ללא גלוטן״?
מאפיית בליקמח – תציע לנמנעים מגלוטן מאפים מפתיעים שיגררו אחריהם לא מעט תשבוחות, גם מאנשי הגלוטן.

בורקס של אור יוסף. צילום שני בריל

הבורקס של קלרה – מחיפה עם בויוס טורקי יפה וטעים בעבודת יד במילוי גבינה, תרד או תפוח אדמה.

דוכני שוק הנמל – גם כן נרתמים לאירוע, בהם קצביית איוו שתציע בורקס בשר עם טוויסט מפתיע, ודוכן דלישס שיציע גרסה משודרגת למשה בתיבה.

אז למי התודה?
מי שאחראי על ההפקה והתוכן הקולינרי של פסטיבל הבורקס, הם בלוגרית האוכל נטע סלונים ויוצר התוכן לירן אוהלי, שבהחלט עוד לפני שהתחיל, מגיע להם שאפו ענקי!

לתושבי האזור, דרך ״משלוחה״, יתאפשר להזמין ממטעמי הפסטיבל באם נבצר מכם להגיע אל המתחם עצמו, וזאת בשעות הפעילות.

מיקום: נמל תל אביב האנגר 12
מתחילים היום, 2/5  ועד יום חמישי 4/5
מהשעה 16:00 ועד 21:00
ואם עוד לא אמרנו, אז הכניסה חינם!

בתאבון !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר