23-29.11.2020: שבוע האוכל האיטלקי ה-5 בישראל

במסגרת השבוע יוצעו עשרות סדנאות בישול ואפייה וירטואליות של מאכלים פופולריים מהמטבח האיטלקי אותן יובילו שפים איטלקיים מובילים

בין המשתתפים שף פרנקו פפה (Franco Pepe) זוכה התחרות של הפיצה הטובה בעולם לשנת 2019. צילום בר כהן

לשכת התיירות של איטליה (ENIT) ושגרירות איטליה בישראל, יקיימו את שבוע האוכל האיטלקי ה-5 בישראל בין התאריכים 23-29 בנובמבר 2020, במקביל לשבוע האוכל שיתקיים בעשרות מדינות ברחבי העולם.

במסגרת שבוע האוכל האיטלקי בישראל שיופק השנה על ידי יהב סדן, יוצעו עשרות סדנאות בישול ואפייה וירטואליות של מאכלים פופולריים מהמטבח האיטלקי, אותן יובילו שפים איטלקיים מובילים. בין המאכלים: פיצה, ריזוטו, פולנטה, לחם, יין, שמן זית, שוקולד – הכנת פרלינים, סדנת נוטלה ומתכונים לילדים, סדנה להכנת גלידה איטלקית.

צילום בר כהן

כמו כן יוצעו סדנאות מיוחדות של אוכל רחוב איטלקי מאזורים שונים באיטליה, שיועברו בשידור ישיר מאיטליה לישראל. בין האזורים: סיציליה, נאפולי, פיאמונטה, פוליה, ומבתי ספר מוכרים בעולם הקולינריה המקומי, כגון בית הספר גאמברו רוסו בנאפולי, ונוסקו בית ספר לקולינריה בסיציליה.

צילום בר כהן

בין השפים האיטלקיים הבכירים שיקחו חלק בשבוע זה: שף פפה גווידה (Peppe Guida) בעל כוכב מישלן ממסעדת Antica Osteria Nonna Rosa; שף פרנקו פפה (Franco Pepe) זוכה התחרות של הפיצה הטובה בעולם לשנת  2019; שף אטורה מישל מוליטאו (Ettore Michele Moliteo)  ממלון Raphaël ברומא, שמוביל את המסעדה הצמחונית של המלון Mater Terrae.

הסדנאות הווירטואליות יהיו פתוחות בחינם לקהל הרחב, וישודרו ברשתות החברתיות פייסבוק ואינסטגרם של שבוע האוכל האיטלקי

צילום מאתר ביה"ס ALMA

חיבור בין בית הספר ללימודי המטבח האיטלקי ALMA לבית הספר הישראלי בישולים

לרגל שבוע האוכל האיטלקי חברה נציבות הסחר האיטלקית בישראל, לשיתוף פעולה עם בית הספר הבינלאומי ללימודי המטבח האיטלקי ALMA. השפים של בית הספר חיברו מספר מתכונים של מנות איטלקיות עם טוויסט מודרני, תוך שימוש בחומרי גלם אותנטיים. לכל מתכון תצורף המלצה של סומלייה על יינות איטלקיים מתאימים למנה.

צילום מדף הפייסבוק של ביה"ס בישולים

נציבות הסחר האיטלקית החליטה שהמתכונים ואופן הכנתם יעמדו לרשות הקהל באתר של בית הספר בישולים. את המתכונים שצולמו בוידיאו ניתן יהיה לראות בשבוע האחרון של נובמבר באתר וברשתות החברתיות של ביה"ס בישולים, וגם בעמוד הפייסבוק של נציבות הסחר האיטלקית. בנוסף, עבור שאלות מהצופים לגבי אופן הכנת המתכון, תענה עליהן אחת מהשפיות של ALMA ב-ZOOM.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה