23 במרץ: יום ללא בשר

מדי שנה מאז שנת 1985 מציינים בארה"ב וב-20 מדינות ברחבי העולם "יום ללא בשר" (Meatout), במטרה להעלות את המודעות הציבורית לחשיבות המזון מן הצומח ולהשלכות המוסריות, הבריאותיות והסביבתיות של תעשיית הבשר

מדי שנה מאז שנת 1985 מציינים בארה"ב וב-20 מדינות ברחבי העולם "יום ללא בשר" (Meatout), במטרה להעלות את המודעות הציבורית לחשיבות המזון מן הצומח ולהשלכות המוסריות, הבריאותיות והסביבתיות של תעשיית הבשר. בישראל מציינת עמותת "אנונימוס" את האירוע בהפנינג מסורתי, הכולל חלוקת מזון טבעוני בחינם.

בעמותת אונימוס אומרים כי הישראלי הממוצע אוכל במהלך חייו כ- 4,000 בעלי-חיים, שעבורם השחיטה היא הסוף הטראגי של חיים מלאי סבל. יום אחד בשנה, מתבקשים הצרכנים לאמץ תפריט על טהרת המזון מן הצומח – עשיר בבריאות ונטול נקיפות מצפון.

המארגנים מדגישים כי ביום זה הצרכנים אינם מתבקשים לצמצם את תפריטם, אלא להרחיבו: להגדיל את מגוון הקטניות, הדגנים, הירקות והפירות שאנו צורכים, וגם להכניס למטבח חומרי גלם חדשים (סייטן, טמפה, ואצות זה לא רק סושי).

כולנו יודעים שבריא יותר לצרוך תפריט מגוון, אבל בדרך-כלל מתקשים לעשות זאת ונותרים עם תפריט פחות או יותר קבוע, אומרים אנשי אנונימוס. זו הזדמנות לצאת מהשגרה, לגלות יצירתיות ולהכיר מנות חדשות, שאפשר יהיה לאמץ גם בשאר ימות השנה.

מידע תזונתי ושלל רעיונות למתכונים (למשל: טמפה אפוי במרינדה) אפשר למצוא באתר הצמחונות הישראלי.

ולמי שאין זמן לבשל, מוצע לציין את האירוע ב"בודהה בורגרס", מסעדה טבעונית המציעה המבורגרים טבעוניים וסלטים (סניף מרכזי, המציע גם תבשילים יצירתיים: רח' יהודה לוי 21. סניף הכיכר: רח' אבן גבירול 86, ת”א).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר