סינטה ממולאת בתרד וחוביזה

מתכון של רשת טיב טעם - פשוט וקל להכנה, ונותן מענה נוסף למנות הבשר אותן מגישים בחג

פורסים את הנתח לפרוסות עבות ומגישים
פורסים את הנתח לפרוסות עבות ומגישים. צילום אפיק גבאי

רכיבים ל- 8 מנות

נתח סינטה במשקל 2 ק״ג

1/4 כוס שמן זית

1 בצל לבן גדול חתוך לפרוסות דקות

1 ק״ג תרד טרי, שטוף ונקי מגבעולים

1/2 ק״ג חוביזה שטופה ונקייה מגבעולים

3 שיני שום כתושות

1 כפית שטוחה של סומק

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

הכנת המלית

מחממים סיר גדול עם שמן זית, ומאדים בצל על להבה נמוכה כ-15 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.

מגבירים את האש ומוסיפים את התרד והחוביזה בהדרגה כל פעם עד שיורד הנפח.

מוסיפים את השום ומערבבים.

מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד לאידוי מלא של הנוזלים.

מעבירים למסננת ומצננים.

מוסיפים סומק ומתקנים תיבול לפי הטעם.

הכנת הבשר

חותכים את נתח הסינטה ופותחים לפרפר.

מתבלים במלח ופלפל שחור.

ממלאים בתערובת התרד והחוביזה, מגלגלים לרולדה וקושרים בחוט המיועד לבישול.

צולים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.

הופכים את הנתח וצולים 15 דקות נוספות מצדו השני.

מוציאים ונותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני הפריסה.

הגשה

פורסים את הנתח לפרוסות עבות ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה