מסקר שעשתה רשות ההסתדרות לצרכנות באמצעות מכון גאוקרטוגרפיה, עולה כי 62% מהצרכנים חושבים כי הסרת הפיקוח ממחירי מוצרי המזון פוגעת בצרכן הסופי, מאחר והיא מביאה לעליית מחירים.

עוד עולה מסקר כי הסרת הפיקוח על מחירי גבינת הקוטג, אשר בעקבותיה עלה דרמטית המחיר בכ- 45%, גרמה לכך כי 30% מהצרכנים שנהגו לרכוש את גבינת הקוטג' לביתם נאלצו לצמצם את צריכתה בגלל המחיר הגבוה. צמצום צריכת גבינת הקוטג' בולט עוד יותר בקרב האוכלוסייה בדרגות השכר הנמוכות, שם נמצא כי כ-40% מהצרכנים נאלצו לצמצם את הרכישות.

כ- 70% מהציבור נוהג לקנות חלב שמחירו בפיקוח, וכ- 64% קונים ביצים שמחירן בפיקוח. כמו כן, 43% קונים לחם אחיד שמחירו בפיקוח.
32% מהצרכנים בעלי ההכנסה הנמוכה הודיעו כי ייאלצו לוותר על קניית ביצים אם לא יימצאו ביצים שמחירן בפיקוח, ו-20% מצרכנים אלו הודיעו שיוותרו על קניית חלב אם לא ימצא חלב שמחירו בפיקוח.

מנכ"ל רשות ההסתדרות לצרכנות, עו"ד ירון לוינסון, אומר: "על הממשלה להפסיק את המדיניות של הוצאת מוצרי מזון בסיסיים מפיקוח, מכיוון שהדבר מהווה פגיעה בציבור הרחב בכלל, ובשכבות מעוטות היכולת בפרט. בניגוד למוצרים אחרים ויקרים יותר,  מוצרי המזון בפיקוח אינם תמיד נגישים וזמינים לצרכנים, ולכן על הממשלה לשקול לחייב את החנויות והרשתות להבליט או לסמן את המוצרים המפוקחים, כך שיהיו נגישים וזמינים בכל העת לציבור הקונים".