כיסוני פלמיני לכבוד חגיגות הנובי גוד (השנה האזרחית החדשה)

במרכזו של כל עיגול להניח כף של מלית (לא להעמיס יותר מדי כי לא תצליחו לסגור את הכיסון). צילום דניאל לילה
מתכון של ארקדי דוכין, ביצוע: שף מארק טוב קורוטקין מקייטירנג "מארק אנד מילר". את כיסוני הפלמיני ניתן להגיש מטוגנים, אפויים, או פשוט מבושלים במים. מוצע ללוות עם שוט וודקה רוסקי סטנדרט

חומרים להכנת הבצק

7 כוסות קמח
2 ביצים גדולות
1 כפית שמנת חמוצה
2 כוסות מים חמים
1 וחצי כפית מלח

להכנת המלית

250 ג' בשר הודו טחון
250 ג' בשר בקר טחון (מומלץ פעמיים)
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כף שמן זית
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

הכנת הבצק

לשלב את כל המרכיבים יחד.

להתחיל ללוש עד לקבלת בצק נוקשה.

לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור ומנוחה של 20 דקות במקרר.

בזמן שהבצק מתקרר עוברים למלית

לטגן את הבצל ולתת לו להתקרר.
לקחת את כל המרכיבים ולערבב אותם יחדיו ליצירת תערובת אחידה.

חיבור המנה

על משטח מקומח יש לרדד את הבצק לעובי של 1 ס"מ.
לחרוץ מהבצק עיגולים בקוטר של 4 ס"מ.
במרכזו של כל עיגול להניח כף של מלית (לא להעמיס יותר מדי כי לא תצליחו לסגור את הכיסון).
לסגור את הכיסון בצורת חצי סהר, ואת הקצוות להצמיד אחד לשני (ליצור צורה דמוית כתר).

להרתיח סיר מים עם כף מלח (רצוי מלח גס). ברגע שהמים מתחילים לבעבע אפשר להתחיל להכניס את הפלמיני. עשו זאת בסבבים על מנת למנוע הדבקות בזמן ההרתחה.
הכיסונים צריכים להתבשל במים כ-15 דקות, ואז אפשר להתחיל למשות אותם מהמים ולהכניס את הסיבוב הבא.

טיפ להגשה

בצל מטוגן, מעט פטרוזיליה קצוצה, ושמנת חמוצה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר