אוזני המן מלוחות עם מגוון מילויים

"אוזן המן" סמוסה מקמח חומוסחומרים:250 ג' קמח חומוס250 ג' קמח לבן רגיל5 ג' מלח4 כפות שמן צמחי (עדיף שמן זית)200 מ"ל מיםאופן ההכנה:מערבבים היטב בקערה את שני סוגי הקמחים עם המלח.מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב עד שנספג כולו. מוסיפים את המים בהדרגתיות תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק גמיש ומעט קשה. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.מוציאים את הבצק, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק, קורצים לעיגולים בקוטר 7 ס"מ ועובי של כ-1 מ"מ.מניחים כף של מילוי במרכזו של עיגול אחד ומכסים בעזרת עיגול נוסף. לוחצים את שני עיגולי הבצק בעזרת הידיים להוצאת האוויר ומהדקים היטב. חותכים את כיסון הסמוסה העגול שהתקבל לצורת משולש.מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון לחום בינוני גבוה ומטגנים כדקה את הסמוסות, שלוש ארבע בכל פעם, עד שהן פריכות. מוציאים את הסמוסות מהשמן לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם."אוזן המן" קרפ מקמח חומוסחומרים:250 ג' קמח חומוס100 ג' קמח לבן רגיל2.5 כפיות אבקת אפייה1 כפית מלח300 ג' חלב3 ביצים125 ג' שמן225 ג' מיםאופן ההכנה:מערבבים היטב בקערה את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה (מתקבלת בלילה חלקה ומעט נוזלית יחסית לבלילת פנקייק קלאסית).מחממים מחבת טפלון (22 ס"מ) מעל להבה בינונית, משמנים בעזרת נייר סופג ויוצקים כ-100 מ"ל בלילה. כשמופיעות בועות על פני הקרפ הופכים אותו ומטגנים כדקה עד להזהבה.מניחים כף של מילוי במרכז הקרפ ומקפלים פנימה את שוליו מעל למילוי לצורת משולש. על מנת שהכיסון המשולש לא יפתח, ניתן להדביק את שולי הקרפ עם מעט בלילה.מברישים את פני הכיסון המשולש בחמאה מומסת.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-5 דקות עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.מילויים עבור אוזני המן מלוחותמילוי חציל ותפוח אדמה בסגנון מזרחיחומרים:100 ג' תפוחי אדמה (משקל אחרי בישול)150 ג' חצילים חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ (משקל אחרי בישול)40 ג' בצל חתוך לקוביות קטנות 5 ג' מלח8 ג' כמון2 כפות שמן זיתמילוי חציל ותפוח אדמה בסגנון ים תיכוניחומרים:100 ג' תפוחי אדמה (משקל אחרי בישול)150 ג' חצילים חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ (משקל אחרי בישול)40 ג' בצל חתוך לקוביות קטנות 5 ג' מלח10 ג' סומק2 כפות שמן זיתמילוי חציל ותפוח אדמה בסגנון הודיחומרים:100 ג' תפוחי אדמה (משקל אחרי בישול)150 ג' חצילים חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ (משקל אחרי בישול)40 ג' בצל חתוך לקוביות קטנות5 ג' מלח7 ג' אבקת קארי צהב7 ג' כורכום1 כפית שמן צ'ילי2 כפות שמן זיתאופן ההכנה של שלוש המליות:מתחילים לבשל את תפוחי האדמה על קליפתם בסיר גדול מלא במים קרים עם כף מלח. כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה).תפוחי האדמה צריכים להתקבל רכים אך לא רכים מדי. מצננים את תפוחי האדמה, מקלפים וחותכים אותם לקוביות בגודל של 1 ס"מ.מטגנים את החצילים בשמן עמוק בחום בינוני-גבוה, מכניסים לשמן בכל פעם שליש מכמות קוביות חצילים בכדי שלא להוריד את טמפרטורת השמן.מטגנים כ-5 דקות עד שהחצילים משנים את צבעם לשחום-זהוב. מוציאים את החצילים מהשמן בעזרת כף מחוררת לכלי מרופד בנייר סופג.מערבבים את קוביות החציל המטוגנות וקוביות תפוחי האדמה יחד עם שאר חומרי המילוי.

"אוזן המן" סמוסה מקמח חומוס
חומרים:

250 ג' קמח חומוס
250 ג' קמח לבן רגיל
5 ג' מלח
4 כפות שמן צמחי (עדיף שמן זית)
200 מ"ל מים

אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את שני סוגי הקמחים עם המלח.
מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב עד שנספג כולו.
מוסיפים את המים בהדרגתיות תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק גמיש ומעט קשה. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים את הבצק, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק, קורצים לעיגולים בקוטר 7 ס"מ ועובי של כ-1 מ"מ.
מניחים כף של מילוי במרכזו של עיגול אחד ומכסים בעזרת עיגול נוסף.
לוחצים את שני עיגולי הבצק בעזרת הידיים להוצאת האוויר ומהדקים היטב.
חותכים את כיסון הסמוסה העגול שהתקבל לצורת משולש.
מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון לחום בינוני גבוה ומטגנים כדקה את הסמוסות, שלוש ארבע בכל פעם, עד שהן פריכות.
מוציאים את הסמוסות מהשמן לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם.

"אוזן המן" קרפ מקמח חומוס
חומרים:
250 ג' קמח חומוס
100 ג' קמח לבן רגיל
2.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
300 ג' חלב
3 ביצים
125 ג' שמן
225 ג' מים

אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה (מתקבלת בלילה חלקה ומעט נוזלית יחסית לבלילת פנקייק קלאסית).
מחממים מחבת טפלון (22 ס"מ) מעל להבה בינונית, משמנים בעזרת נייר סופג ויוצקים כ-100 מ"ל בלילה.
כשמופיעות בועות על פני הקרפ הופכים אותו ומטגנים כדקה עד להזהבה.
מניחים כף של מילוי במרכז הקרפ ומקפלים פנימה את שוליו מעל למילוי לצורת משולש. על מנת שהכיסון המשולש לא יפתח, ניתן להדביק את שולי הקרפ עם מעט בלילה.
מברישים את פני הכיסון המשולש בחמאה מומסת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-5 דקות עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.

מילויים עבור אוזני המן מלוחות
מילוי חציל ותפוח אדמה בסגנון מזרחי
חומרים:

100 ג' תפוחי אדמה (משקל אחרי בישול)
150 ג' חצילים חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ (משקל אחרי בישול)
40 ג' בצל חתוך לקוביות קטנות
5 ג' מלח
8 ג' כמון
2 כפות שמן זית

מילוי חציל ותפוח אדמה בסגנון ים תיכוני
חומרים:

100 ג' תפוחי אדמה (משקל אחרי בישול)
150 ג' חצילים חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ (משקל אחרי בישול)
40 ג' בצל חתוך לקוביות קטנות
5 ג' מלח
10 ג' סומק
2 כפות שמן זית

מילוי חציל ותפוח אדמה בסגנון הודי
חומרים:

100 ג' תפוחי אדמה (משקל אחרי בישול)
150 ג' חצילים חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ (משקל אחרי בישול)
40 ג' בצל חתוך לקוביות קטנות
5 ג' מלח
7 ג' אבקת קארי צהב
7 ג' כורכום
1 כפית שמן צ'ילי
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה של שלוש המליות:
מתחילים לבשל את תפוחי האדמה על קליפתם בסיר גדול מלא במים קרים עם כף מלח.
כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה).
תפוחי האדמה צריכים להתקבל רכים אך לא רכים מדי.
מצננים את תפוחי האדמה, מקלפים וחותכים אותם לקוביות בגודל של 1 ס"מ.
מטגנים את החצילים בשמן עמוק בחום בינוני-גבוה, מכניסים לשמן בכל פעם שליש מכמות קוביות חצילים בכדי שלא להוריד את טמפרטורת השמן.
מטגנים כ-5 דקות עד שהחצילים משנים את צבעם לשחום-זהוב.
מוציאים את החצילים מהשמן בעזרת כף מחוררת לכלי מרופד בנייר סופג.
מערבבים את קוביות החציל המטוגנות וקוביות תפוחי האדמה יחד עם שאר חומרי המילוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר