מצרכים
למילוי
150 גרם עלי זעתר טריים (או 50 גרם עלי זעתר יבשים)
800 גרם עלי תרד טריים
2 בצלים
5 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל ורוד
2 כפיות סומק טחון
200 גרם גבינת פטה
לבצק
1 ק"ג קמח לבן
3 כוסות מים
1/2 1 כוסות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים
אופן ההכנה
להכנת המילוי
קוצצים את עלי הזעתר (דק) ועלי התרד (גס), ושמים בקערה.
קוצצים את הבצל ועם מעט שמן מזהיבים אותו על מחבת.
מוסיפים לקערה את הבצל המוזהב, סומק, פלפל ורוד, מלח, פלפל ומיץ הלימון.
מגרדים את גבינת הפטה לתוך הקערה.
מערבבים היטב את כל המרכיבים.
להכנת הבצק ואוזני המן
לקערת מיקסר יוצקים מים, שמן זית, מלח, סוכר ושמרים ומערבבים
מוסיפים את הקמח באיטיות עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומתפיחים למשך 20 דקות.
מרדדים את כל אחד מכדורי הבצק למשטח גדול.
קורצים 8 עיגולים בקוטר של 8-10 ס"מ (מכל אחד ממשטחי הבצק שרידדנו).
בכל עיגול בצק שיצרנו שמים כף מהמלית וסוגרים בצורת משולש ("אוזני המן").
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
מורחים כל משולש במעט שמן זית ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות ומגישים.
המתכון מטעם "חוות דרך התבלינים"