הכל בסיר אחד

כמה פעמים שמעתם ״שמים הכל בסיר אחד״? או יותר נכון לשאול, כמה פעמים באמת ניסיתם מתכון של ״הכל בסיר אחד״?
יש שיגידו שהפכנו להיות עצלנים בהכנת ארוחות, אולי כן ואולי לא, מה שבטוח זה יוצא טעים בחצי זמן ומאמץ ואם זה חוסך לנו עוד חצי שעה לפה או עוד חצי שעה לשם, הרי שזה מבורך להכנת מנה נוספת. 🙂

בא לי שתפרגנו לעצמכם ביותר זמן פנוי ותחסכו כלים בכיור וזמן עמידה מרובה בהכנת ארוחות, אז אספתי לכם מספר מתכונים של ״הכל בסיר אחד״ מתוך מתכונים שרצו ברשת ומתוך ניסויים שהתרחשו אצלי במטבח בזמן הסגרים, תפרגנו לעצמכם.

אורז עם פרגיות

מצרכים:
שליש כוס שמן
בצל גדול קצוץ
גבעול סלרי קצוץ (ללא העלים)
70 גר׳ פרגיות חתוכות לקוביות
פלפל שושקה גדול קצוץ
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה בהרט
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח
כף סילאן טיבעי
2 כוסות אורז יסמין/בסמטי
3 וחצי כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והסלרי כ-5 דקות
מוסיפים לסיר את הפרגיות והפלפלים, מתבלים ומטגנים כ-15 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לסיר את האורז, מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות.
יוצקים לסיר בזהירות את המים הרותחים, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות.

פסטה רוזה

מצרכים:
1 חבילת פסטה (500 גר׳)
כף חמאה
5 עגבניות שרי חצויות
3 שיני שום פרוסות
1 כוס שמנת מתוקה ( אפשר להקצפה או בישול)
חצי כף מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית צ׳ילי גרוס
2 עלי בזיליקום (אפשר להשתמש גם באורגנו)
5 כוסות מים פושרים
¾ כוס פרמז׳ן מגורדת

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות שרי, שום ושמנת ומתבלים במלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס ובזיליקום.
מוסיפים את הפסטה והמים ומערבבים (שימו לב, המים אמורים להגיע לגובה הפסטה). מביאים לרתיחה ומבשלים לא מכוסה 7 דקות.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-7 דקות נוספות, עד שהפסטה מוכנה. מערבבים כל 2-3 דקות, כדי לוודא שהפסטה לא נדבקת לתחתית הסיר.
מוסיפים את הפרמזן, מערבבים ומגישים.

ריזוטו עם דג

מצרכים:
2 כוסות אורז עגול
1 בצל מקולף וחתוך לרצועות
סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים חתוכות לפרוסות.

לרוטב:
4 כוסות מים רותחים
3 כפות אבקת מרק פטריות
3-4 ענפי תימין
קורט אגוז מוסקט
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
מלח / פלפל שחור
4 פילה דג
50 גרם שקדים פרוסים
צ'ילי חריף יבש (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
שוטפים את האורז ושמים בתבנית יחד עם הבצל והפטריות והפטריות.
בקערה, מערבבים את כל המרכיבים. שומרים כחצי כוס מהרוטב להמשך. את כל שאר הרוטב שופכים מעל האורז ומערבבים.
מכניסים לתנור לא מכוסה לבישול 45 דקות או עד שהאורז מוכן.
פותחים את התנור, מוציאים את התבנית ומניחים על משטח עבודה.
מסדרים מעל את הדגים. שופכים מעל את שארית הרוטב, מפזרים שקדים, מתבלים במלח / פלפל שחור, תימין וצ'ילי חריף.
מכניסים לתנור ל15-20 דקות או עד שהדג זהוב.

קארי עדשים ותפוחי אדמה

מצרכים:
½1 כוסות עדשים כתומות או צהובות חצויות
6 תפוחי אדמה מזן ראטה (או 3 רגילים) חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
1 כפית אבקת קארי
1/2 – 1 פלפל אדום חריף פרוס דק
1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
מלח
פלפל שחור טחון טרי
4 כוסות ציר ירקות או מים

להגשה:
1 לימון חתוך לפלחים
3 כפות עלי כוסברה קצוצים
יוגורט
לאפה, טורטייה או פיתה

אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה בסיר את כל חומרי התבשיל. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים במשך שעה או עד שכל המרכיבים רכים מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים את התבשיל לצד פלחי לימון, עלי כוסברה, יוגורט ולאפה/טורטייה/ פיתה.

בהצלחה ובתיאבון, עדי.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר