לרגל יום המוזאונים הבינלאומי, אותו חוגגים כל שנה ברחבי העולם בחודש מאי, מזמינים איגוד המוזאונים הישראלי והמוזאונים ברחבי הארץ, את הקהל הרחב
לבקר בכ-70 מוזאונים ללא תשלום, בתאריך 7 במאי 2015.
יום המוזאונים הבינלאומי מתקיים במטרה לחשוף את העושר התרבותי של המוזאונים, ולקרב את הקהל אל המדע, האמנות, הארכיאולוגיה, העיצוב, ההיסטוריה והתרבות המוצגים במוזאונים, בתצוגות ובתערוכות.
המוזאונים ייפתחו ללא תשלום למבקרים יחידים, משפחות וזוגות, יציגו את תצוגות הקבע שלהם, ויקיימו פעילויות ייחודיות ליום המוזאונים בנושא 'מוזאונים למען חברה בת-קיימא'.
ביום המוזאונים יתקיימו פעילויות ברחבי הארץ בסימן קיימות:
במוזאון בר-דוד לאמנות ויודאיקה בחיפה, יציגו את הפחם, החומר והטכניקות שמלוות אמנים מימי ציורי המערות ועד היום, במדורות.
במוזאון העיר חיפה יתקיימו סיורים בתערוכת 'פורצלן, הזהב הלבן של אירופה' – סמל הסטטוס האירופי ששעתק את עצמו גם לתרבות הישראלית.
מוזאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים, מציג את תערוכת 'מכונות וחיוכים'
ובה עשרים מוצגים פעילים ש"נולדו" מחלקים בעלי ייעוד שונה, ואת מתחם 'גיל גולה' – מתחם הגולות האינטראקטיבי בו אפשר לבנות מסלולי גולות עם לולאות, מכשולים וחומרים שמשמיעים צלילים.
במוזאון ישראל מוצגות עשר תערוכות שונות לכבוד שנת היובל למוזאון, וכולן ייפתחו לכבוד יום המוזאונים.
(צילום ארי דודקביץ)
במוזאון לאמנות האסלם בירושלים, הילדים יצאו לסיור בעקבות עלי באבא, למצוא אוצרות חדשים בתערוכות השונות במוזאון, ומאוחר יותר להשתתף בסדנאות יצירה.
במוזאון תל אביב לאמנות מוצגות ארבע תערוכות: עבודות וידאו שונות, פיסול, נגינה ורובוטיקה, תמונות של רוברט קאפה והדפסים של דיויד הוקני.
במכון ויצמן ברחובות ייפתחו מרכז המבקרים של המכון, וגם גן המדע בו מוצגת תערוכת 'העת העתיקה במצרים', ובה האמצעים הטכנולוגיים החדישים של אותה תקופה – כתב החרטומים, נייר מצמח הפפירוס, שיטות השקיה מיוחדות ופירמידות. עוד בגן ייצאו סיורים מודרכים אל מתקני מדע ענקיים המאפשרים הבנה עמוקה של חוקי הטבע הסובב אותנו.
התערוכות המוצגות במוזאון לאמנות תאטרון הבובות בחולון, הן דוגמה לשינוי
ייעוד של בדים וחומרים, העוברים שינוי והופכים לדמויות מוכרות ונערצות בעיני ילדים. במוזאון מוצגת כעת תערוכת 'הופ! תראו מי בא לבקר!', ובה הדמויות המוכרות מערוץ הטלוויזיה לילדים.
(צילום יוסי צבקר)
מוזאון ארץ ישראל בתל אביב מציג את תערוכת 'זכוכית ישראלית 2015', ובה דוגמאות לטכניקות וגלגולים שונים של יצירות מזכוכית: התכה, הפלה, ניפוח, יציקה ועוד.
בית התפוצות פתוח גם הוא, ויקיים שיח גלריה בשעות אחר הצהרים בתערוכת
'איימי ויינהאוס: דיוקן משפחתי' ובתערוכת 'תופרי החלומות'.
(צילום צ'רלס מוריארטי)
רשימת הפעילויות המלאה ושעות הפתיחה של המוזאונים המשתתפים תפורסם באתר איגוד המוזאונים הישראלי ובאתרי האינטרנט של המוזאונים ברחבי הארץ

תגובות
0