I found my love in portofino

אחת האטרקציות המרכזיות ברצועת החוף של הריביירה האיטלקית היא העיירה פורטופינו, אליה נוהרים כל היפים, העשירים והמפורסמים – או לפחות אלה שמחשיבים את עצמם כאלה.

מסתבר שגם לנו בישראל יש פורטופינו משלנו. פורטופינו, היא מסעדה איטלקית אותנטית, השוכנת בפינה היפה ביותר של המרינה של הרצליה פיתוח, והמרפסת שנושקת לסירות ולמי המעגן משלימה את האווירה הרוגעת. העיצוב החם של החלל המרכזי, עם השמש השוקעת באופק הרחוק וכוסות היין נוקשות זו בזו, מרגישים לרגע הכי קרוב לאיטליה.

לא לחינם שרה דלידה הזמרת הצרפתיה ממוצא מצרי את השיר “מצאתי את אהבתי בפורטופינו”. אפשר להתאהב שם בקלות: אם לא בבן זוג או בבת זוג, אזי בשף דינו סארטיראני, השף האיטלקי הכי צבעוני בארץ ומי שהקים את רוסטיקו וג’ויה. פורטפינו מגישה אוכל איטלקי אותנטי, עם שלל ריחות, תבלינים ואווירה משפחתית וחמה, שכוללת ביצועים של השף לשירי האהבה הגדולים ביותר, תוך כדי ארוחה. כן.. כן.. המאהב הלטיני היה זמר בעברו והוא מפליא ביכולתיו הקוליות לצד אלו הקולינריות.

כאמור, הסיפור של פורטופינו, שייך לסרטיראני, שמוביל 5 מסעדות באיטליה, אבל נמצא כאן כבר 6 שנים, לאחר שהתאהב בישראל, באנשים, במנטליות המקומית, והחליט להנחיל את המטבח האיטקלי הפשוט והצבעוני בארץ.

לתפיסתו, מסעדה היא אוסף חוויות, תיאטרון של חושים: כזה שמתחיל בצבעוניות ובבלתי אמצעיות של האירוח, נמשך באוכל פשוט ומצוין, שעושה שימוש בחומרי הגלם הכי טובים של כאן ועכשיו – החל מפוקצ’ות שנאפות במקום, דרך עגבניות בשיא טריותן וגבינת מוצרלה טריה ועד לבשרים מיושנים ופרות ים טריים. התפקיד של השף לתפיסתו – לדאוג שחומרים אלו יגיעו למטבח ומהמטבח לשולחן בשיאם, במלוא עסיסיותם ומבלי שהרסו אותם. ואכן הוא דואג לזה.

החגיגה עצמה מתנהלת בבמה המרכזית – המסעדה עצמה. סרטיראני דואג להתאים יין טוב, שמחמם את הלב, ולפתוח לבבות באמצעותו. הוא פונה אל הלקוחות, לומד את הצורך שלהם ודואג להעצים את החוויה, באמצעות מנות ספיישל שכיף לטעום, עוד קצת אלכוהול ושירי אהבה.

פורוטופינו עצמה מעוצבת בכחול ולבן ובה אלמנטים רבים של עץ ודק, המרפסת החיצונית נושקת לסירות ולמרינה ומשלימה את החווייה הכי רומנטית. בתפריט תמצאו מנות כמו שרימפס פורטופינו עשויים בתנור אבן וברוטב של יין לבן, שום, טימין, פטרוזיליה ופלפל שחור (70 שקל), טליאטה אלה רוקולה- רצועות של סטייק סינטה מושרות ברוזמרין, שום ושמן זית על מצע של רוקט ופרמז’ן (75 שקל), ברבוניות מטוגנות ברוטב איולי (70 שקל) לצד מבחר צבעוני וסוער של פסטות וניוקי תוצרת בית ובמבחר רטבים, פיצות איטלקיות קלאסיות ועוד.

סארטיראני מבטיח לעמוד בחוד החנית של המטבח האיטלקי בישראל ומתעתד להוביל בה סדנאות בישול ואירועים שמצדיעים לתרבות האיטלקית, לאוכל הטוב ולחגיגה של החיים הטובים, ממש כמו בארץ מולדתו.

פורטופינו
יורדי הים 1, מרינה הרצליה
טלפון: 09-9577074






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה