fbpx

K2 – חוויית האוכל מגיעה לפסגה חדשה באילת

K2 – "ההר הפראי" – מספרת את סיפורה של היבשת האסייתית, והיא יוצקת אותה אל הצלחות שלכם, עם הניחוחות, הצבעים, הטעמים, ריחות חומרי הגלם הטריים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

התושבים המקומיים, התיירים המגיעים מהמרכז לאילת והאורחים הבאים מחו"ל, מחפשים בעיר התיירות הדרומית אוכל מיוחד, חווייתי, שונה ואחר; משהו שיטביע אצלם את חותמו ויחדד את זיכרון הטעם.
עד לאחרונה, אלו שחיפשו אוכל אסייתי, פנו ל"ג'יראף" ול"ג'ינג'ר", אבל אלו נותרו כשהיו במקומן, והותירו פתח גדול בכדי לקדם ולקבל את מסעדת K2 החדשה. והאמינו לי שהם צריכים לקחתה ברצינות רבה.

מסעדת K2 משתייכת לקבוצת כראל, בבעלות אבי כראל – מסעדן ואיש עסקים אילתי,
המפעילה כיום ארבע מסעדות בבעלות מלאה: "קאזה דו ברזיל"- מסעדה ברזילאית עם דגש על שיטת "השיפוד הרץ" (אספטו קוהידו), המגישה בשרי איכות בשיטת אכול כפי יכולתך, "בוסטון פיש & גריל'  – מסעדת דגים ופירות ים, תבלינים וירקות, שמרכיבי התפריט שלה מבוססים על תרבות קולינרית של 300 שנות בישול של מהגרים בניו אינגלנד, "מיקה הפי סושי" – מסעדת סושי מהיר בשירות עצמי וישיבה, הרוצה להביא סושי איכותי במחירי שוק נמוכים במיוחד , ו- K2 – שאבי כראל קרא לה על שם ההר השני בגובהו בעולם והשקיע בה ארבעה מיליון ש"ח.

K2 הינה מסעדה אסייתית הממוקמת במרכז לה-פלאז', בין מלון הרודס למלון דן, במבנה חדיש מואר ונוצץ, ובאה לרענן וגם לחדש; מסעדה שלקחה על עצמה לעשות משהו אחר, משהו שונה, ולחבר בין מקומות, טעמים אקזוטיים, ריחות משכרים, צלילים קסומים, צבעים עזים, חומרי גלם איכותיים וטריים, ולהביא אותם עד אליכם.

המנות אינן רק צבעוניות, מגרות חושים, מצודדות ושובות עין. הן גדולות ומשביעות. הן עשירות במרכיבים ובחומרי גלם מהטריים והאיכותיים שיש בנמצא. זה אוכל שתאהבו לאכול ולהיחשף אל ייחודיותו, והוא מזין וטעים להפליא.
זו מסעדה ששוכנעתי שתאהבו לחזור אליה.

לדידי, המהות של אוכל טוב היא שבסופה של ארוחה, חיוך גדול של אושר נסוך על פניך.
כשהאוכל במיטבו, אנחנו מרגישים כאילו מישהו מדבר איתנו. אמנם בשפה שאולי איננו מכירים אותה, או הורגלנו לשמוע את צלילי ניביה, אבל האוכל הוא שמספר לנו על מקורותיו וגם על עצמנו ועל המקום שממנו הוא בא.

K2 – "ההר הפראי" – מספרת את סיפורה של היבשת האסייתית, והיא יוצקת אותה אל הצלחות שלכם, עם הניחוחות, הצבעים, הטעמים, ריחות חומרי הגלם הטריים שמגיעים למטבח המסעדה.

ב-K2 ליקטו עבורכם מכל מדינה את הטעם המיוחד שלה, אותו בחרו במסעדה לשים על הצלחות שלכם, כשהמומחים שבטבחי המזרח עם הציוד המתאים, שואפים להגיע אל פסגת האוכל האסייתי. הם עושים זאת בשילוב תרבות של גריל יפני מסורתי, סושי, דים סאם, מאכלים מוקפצים בווק לוהט, ואורח חיים יפני.
המנות מגיעות מווייטנאם, סין, יפן, תאילנד והודו, וכאן במסעדה יצרו עבורכם פיוז'ן הפותח בפניכם צוהר למגוון עשיר ביותר לבחירתכם.

חלל המסעדה והבר כוללים כ- 200 מקומות ישיבה, כאשר בקדמת החלל מוצב "רובאטה" – גריל יפני מיוחד המיועד להכנת שיפודים קטנים בסגנונות וטעמים שונים.

התקלתי את אורן המלצר החביב, והודעתי לו שזוגתי, מעצם היותה צמחונית, לא תיגע בבשר, דגים או פירות ים, ואילו אני מבקש לדגום ככל שיציע לי, מבלי לחשוש מדבר ואף לא מחריפותן של המנות.

פתחנו בסלט ירקות שורש תאילנדי המורכב מגזר, קולורבי, עגבניות שרי, רוטב נמפלה, בוטנים וחתיכות של קלמרי. את הספרינג רול לזוגתי, המגיע בדרך כלל עם שרימפס או עם עוף, הביאו הפעם עם גפרורי ירקות, כוסברה, נענע, גזר, בוטנים, ולצדם מיונז יפני, ורוטב דגים. על ידם הגיעו שלוש צלוחיות קטנות של סלטים, שהכילו אצות היג'יקי ופטריות שיטאקה, אצות עם פולי סויה. ושעועית ירוקה מאודה ברוטב קשיו ובוטנים ואצות וואקאמה.
הסושי, שהגיע כמתאבן בלבד ולא כמרכיב עיקרי, היה טרי רך וטעים. הוא הכיל סורימי – תחליף בשר סרטנים, איזו – מלפפון, טמאגו – החביתה היפנית, ושרימפס עטופים בסלמון.

לעיקרית הגיעה אליי בקערה מנת ענק שהכילה פירות ים – שרימפס וקלמארי. אלו הגיעו טריים וטעימים להפליא, עשויים ברוטב קארי יפני אדום, סלרי ואננס ואורז יסמין. זוגתי קיבלה מנת ענק – חריפה טופו, שהכילה אטריות ביצים מוקפצות בווק עם טופו, כרישה, כרובית וזוקיני עשויים בפסטו בוטנים וחלב קוקוס. לקינוח חלקנו שנינו קערית של טפיוקה עם חלב קוקוס קר ופירות חתוכים בפנים.

וודי אלן אמר פעם: "אני מאמין גדול באהבה, ואפילו מאמין שזה יכול להצליח".
ובכן חברים, אני מאמין גדול במסעדת K2, ואני יודע שזה כבר מצליח.


K2 בית אוכל אסייתי
מרכז לה-פלאז' אילת
טל. 08-6337222

צילומים: דני רובין

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה