חברת Lock and Lock, היצרנית המוכרת של קופסאות פלסטיק לאחסון, הוקמה ב- 1978 בדרום קוריאה ונחשבת כיצרנית הגדולה בעולם של מכלי אחסון מזון פונקציונליים. מוצריה נמכרים ברחבי העולם, ובארץ מיוצגת על ידי חברת איס די בבעלותו ובניהולו של דוד שאול.
הקופסאות של Lock and Lock מככבות כבר שנים רבות במטבח שלי. אני מאחסנת בהן אוכל במקרר ובמקפיא, ומחממת בהן אוכל במיקרוגל. לאחרונה התרחב מגוון הקופסאות, וכולל מיוחדות לאחסון ירקות במקרר, השומרות על אורך החיים של הירקות, ובמיוחד של צמחי התבלין. רשת מיוחדת בבסיס הקופסה, מאפשרת להרחיק את הירקות מהלחות המצטברת, שהיא זו המקצרת את חיי המדף שלהם.
בימים אלה, ובמקביל בכל העולם, יצאה החברה עם בשורה חדשה לעולם הקולינרי – STONE. מדובר בסדרת סירים איכותיים עם ציפוי שייחודו בשכבות שבונות את הסיר. כל סיר בנוי משש שכבות, שביניהן שיש אלומיניום וקרמיקה, המאפשר בישול ללא טיפה אחת של שומן.
בסיר כזה אני מוצאת לא מעט יתרונות: האוכל המתבשל לא נדבק לסיר – מאוד מקל על הניקוי בסוף הבישול. לדברי היצרנים, גם לאחר בישול ארוך או שריפה של המזון בסיר – קל לנקות אותו. אין נזק לסיר או המחבת עם השימוש בהם. למרות שתמיד מומלץ להשתמש במהלך הבישול בכף עץ – סירים אלה לא ניזוקים כלל כמו סירי הטפלון. יתרון נוסף: חימום אחיד של כל המחבת, מה שגורם לחלוקת חום שווה ובישול אחיד של המזון. הכי חשוב בשבילי: כל המוצרים החדשים עברו בדיקות מדוקדקות, ונמצא שאינם משחררים רעלנים במהלך החימום או השימוש בהם, לרבות קדמיום ועופרת.
שמחתי מאוד לשמוע כי הכלים החדשים מתאימים לשימוש על אש גלויה, אינדוקציה וגם בתנור, מה שמבטיח לי גמישות רבה עם כלים אלה. אני יכולה להשתמש בהם עם לא מעט מהמנות שאני מכינה במטבח שלי. נושא העמידות של הכלים חשוב לי מאוד. הסירים, ובמיוחד המחבתות, עובדים אצלי במטבח הרבה, ואני נאלצת להחליפם בתדירות גבוהה. אולי עכשיו זה יהיה בתדירות נמוכה יותר.
ההדגמה של טיגון ביצת עין על מחבת מסדרת STONE היה מאוד מרשים. אכן הוכנה ביצת עין שלא נדבקה כלל. האפשרות של בישול ללא שמן חשוב, כי הוא מעיד על איכות הכלי. אבל אני פחות ממליצה לבשל לגמרי ללא שמן – מה עם הטעם הטוב של האוכל ?!
אהבתי במיוחד את סירי יציקת האלומיניום מסדרת קוקפלוס הכתומים היפהפיים – מאוד מומלצים לתבשילי קדירה. מתאימים בול לתבשילים הזקוקים לבישול ארוך. אני כל כך אוהבת להכין בסיר כזה תבשיל קדירה ביום קר. אני מניחה סיר כזה במרכז השולחן, והארוחה מוגשת כך. רק צריכה עכשיו איזה חורף, גשם ורוח, ואני במטבח שוקדת על קדירה מהבילה.
עכשיו ניתן לקנות את כל הסירים גם דרך אתר החברה, בו יש מבצעים טובים: מחבת 26 ס"מ – 120 ₪, סיר 4.5 ליטר כולל מכסה – 180 ₪, סיר יציקת אלומיניום 26 ס"מ – 231 ₪. היכנסו לאתר והציצו בסירים היפים הללו. בהזדמנות זו הציצו בשכבות המיוחדות שלהם.
איריס לוי – קולינריה עילית במיטבה, 054-4944205. גם בפייסבוק