Lock and Lock – הסירים מצטרפים לקופסאות הפלסטיק

הכלים החדשים מתאימים לשימוש על אש גלויה, אינדוקציה וגם בתנור. צילום איריס לוי
בהתקרב חגי תשרי עולם המתנות ובמיוחד עולם כלי הבית מתעורר לחיים. כולנו רוצים להצטייד לפני החגים בסיר או מחבת חדשים. כמו כן מחפשים מתנה ראויה למארחים את ארוחות החג הגדולות, וכלי מטבח הם תמיד בחירה מצוינת. מי לא ישמח לקבל עוד מחבת איכותית למרות שיש לנו כבר שלוש?

חברת Lock and Lock, היצרנית המוכרת של קופסאות פלסטיק לאחסון, הוקמה ב- 1978 בדרום קוריאה ונחשבת כיצרנית הגדולה בעולם של מכלי אחסון מזון פונקציונליים. מוצריה נמכרים ברחבי העולם, ובארץ מיוצגת על ידי חברת איס די בבעלותו ובניהולו של דוד שאול.

דוד שאול. צילום איריס לוי
דוד שאול. צילום איריס לוי

הקופסאות של Lock and Lock מככבות כבר שנים רבות במטבח שלי. אני מאחסנת בהן אוכל במקרר ובמקפיא, ומחממת בהן אוכל במיקרוגל. לאחרונה התרחב מגוון הקופסאות, וכולל מיוחדות לאחסון ירקות במקרר, השומרות על אורך החיים של הירקות, ובמיוחד של צמחי התבלין. רשת מיוחדת בבסיס הקופסה, מאפשרת להרחיק את הירקות מהלחות המצטברת, שהיא זו המקצרת את חיי המדף שלהם.

קופסה מיוחדת השומרת על אורך החיים של הירקות במקרר. צילום איריס לוי
קופסה מיוחדת השומרת על אורך החיים של הירקות במקרר. צילום איריס לוי

בימים אלה, ובמקביל בכל העולם, יצאה החברה עם בשורה חדשה לעולם הקולינרי – STONE. מדובר בסדרת סירים איכותיים עם ציפוי שייחודו בשכבות שבונות את הסיר. כל סיר בנוי משש שכבות, שביניהן שיש אלומיניום וקרמיקה, המאפשר בישול ללא טיפה אחת של שומן.

הכלים החדשים מתאימים לשימוש על אש גלויה, אינדוקציה וגם בתנור. צילום איריס לוי
מתאימים לשימוש על אש גלויה, אינדוקציה וגם בתנור. צילום איריס לוי

בסיר כזה אני מוצאת לא מעט יתרונות: האוכל המתבשל לא נדבק לסיר – מאוד מקל על הניקוי בסוף הבישול. לדברי היצרנים, גם לאחר בישול ארוך או שריפה של המזון בסיר – קל לנקות אותו. אין נזק לסיר או המחבת עם השימוש בהם. למרות שתמיד מומלץ להשתמש במהלך הבישול בכף עץ – סירים אלה לא ניזוקים כלל כמו סירי הטפלון. יתרון נוסף: חימום אחיד של כל המחבת, מה שגורם לחלוקת חום שווה ובישול אחיד של המזון. הכי חשוב בשבילי: כל המוצרים החדשים עברו בדיקות מדוקדקות, ונמצא שאינם משחררים רעלנים במהלך החימום או השימוש בהם, לרבות קדמיום ועופרת.

יתרון נוסף: חימום אחיד של כל המחבת. צילום איריס לוי
יתרון נוסף: חימום אחיד של כל המחבת. צילום איריס לוי

שמחתי מאוד לשמוע כי הכלים החדשים מתאימים לשימוש על אש גלויה, אינדוקציה וגם בתנור, מה שמבטיח לי גמישות  רבה עם כלים אלה. אני יכולה להשתמש בהם עם לא מעט מהמנות שאני מכינה במטבח שלי. נושא העמידות של הכלים חשוב לי מאוד. הסירים, ובמיוחד המחבתות, עובדים אצלי במטבח הרבה, ואני נאלצת להחליפם בתדירות גבוהה. אולי עכשיו זה יהיה בתדירות נמוכה יותר.

ביצת עין מטוגנת ללא שמן כלל. צילום איריס לוי
ביצת עין מטוגנת ללא שמן כלל. צילום איריס לוי

ההדגמה של טיגון ביצת עין על מחבת מסדרת STONE היה מאוד מרשים. אכן הוכנה ביצת עין שלא נדבקה כלל. האפשרות של בישול ללא שמן חשוב, כי הוא מעיד על איכות הכלי. אבל אני פחות ממליצה לבשל לגמרי ללא שמן – מה עם הטעם הטוב של האוכל ?!

סירי יציקת האלומיניום לבישול ארוך מסדרת קוקפלוס. צילום איריס לוי
סירי יציקת האלומיניום לבישול ארוך מסדרת קוקפלוס. צילום איריס לוי

אהבתי במיוחד את סירי יציקת האלומיניום מסדרת קוקפלוס הכתומים היפהפיים – מאוד מומלצים לתבשילי  קדירה. מתאימים בול לתבשילים הזקוקים לבישול ארוך. אני כל כך אוהבת להכין בסיר כזה תבשיל קדירה ביום קר. אני מניחה סיר כזה במרכז השולחן, והארוחה מוגשת כך. רק צריכה עכשיו איזה חורף, גשם ורוח, ואני במטבח שוקדת על קדירה מהבילה.

עכשיו ניתן לקנות את כל הסירים גם דרך אתר החברה, בו יש מבצעים טובים: מחבת  26 ס"מ – 120 ₪, סיר 4.5 ליטר כולל מכסה – 180 ₪, סיר יציקת אלומיניום 26 ס"מ – 231 ₪. היכנסו לאתר והציצו בסירים היפים הללו. בהזדמנות זו הציצו בשכבות המיוחדות שלהם.

איריס לוי – קולינריה עילית במיטבה, 054-4944205. גם בפייסבוק

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר