SPOON – גם הטניס הישראלי לא מושלם

נתחיל ממה שלא היה בסדר, כדי שנעבור לדברים הטובים – והיו בהחלט כאלה בארוחתנו – ב- SPOON, המסעדה הממוקמת במגרשי הטניס של שדרות רוקח בתל-אביב, מתחת למוזיאון הארץ ובסמוך לצומת כביש חיפה – דרך נמיר.
אז קודם כל, למרות שהזמנו מקום ביום רביעי ליום שישי, ישראל לא רשם את ההזמנה – או לפחות המלצריות לא מצאו אותה.
היין, צרעה גבעת חלוקים קברנה סוביניון 2004 (110 ₪) היה חם יתר על המידה. נכון שיין אדום שותים בטמפרטורת החדר, אבל החדר של צרפת – לא כשבחוץ 30 מעלות.
החסות בסלט לבבות חסה היו כל דבר פרט ללבבות, ועלים קצת חומים בקצותיהם העציבו את לב אוכלי המנה, יחד עם רוטב הויניגרט שחסר כל שאר רוח.
ואקוסטיקה, הו האקוסטיקה הגרועה, ההופכת את חלל מסעדת SPOON לחדר אוכל בקיבוץ, כשניתן לשמוע את הסבריה של המלצרית ליושבי כל שולחן המגיעים לסעוד.

וכבר מגיעים לדברים הטובים, וכאמור היו כאלה בארוחה ב- SPOON, כשמראש החלטנו להתמקד בה בדגים ומוצרי ים – כמתאים לערב קיץ חם.
הסביצ’ה דג ים עם טרטר עגבניות בתיבול שמן זית ומיץ לימון (32₪), הייתה טובה מאוד; וכך גם קבבוני שרימפס על מצע של רוטב חמצמץ וקוביות צנון (55 ₪).
לסלט לבבות חסה עם בצל אדום ופרמז’ן בויניגרט גרגרי חרדל (32 ₪), כבר התייחסתי בפתיחה.

המנות העיקריות היו מוצלחות כולן:
פילה דניס צרוב על פונדו כרשה, ויניגרט עגבניות ולמון גרס (78₪) – מנה מעולה, כאשר צריבת הדג נותנת לו קריספיות המוסיפה טעם.
פילה הלברק על מצע של גרטן תפוחי אדמה היה טעים, אך נראה לנו כי מחירו (95 ₪) גבוה יתר על המידה. זה שהמנה נמצאת ב”מיוחדים” לא אומר שצריך גם מחיר “מיוחד”, בעוד ה- 78 ש”ח עבור הדניס הם מחיר נאה ודי והותר בפני עצמו.
לינגוויני שרימפס עם פטריות, בצל ירוק, שום ויין לבן (68 ₪) השלים את המנות העיקריות, ונאכל גם כן בהנאה.
הקינוחים שנבחרו היו מוס שוקולד קפוא (35 ₪ – למה בדיוק כל כך יקר? אה, כי גם זה ב”מיוחדים”…), וטארט טאטן עם גלידה וניל (28 ₪) שזכתה לציון גבוה.

ב- SPOON יודעים לעשות אוכל טוב, אבל משהו בכל זאת חסר כדי להגיע לשלמות.
אולי כמו שבטניס הישראלי, אותו משחקים במגרש הצמוד, חסר משהו – ורק יחידי סגולה (פאר, רם, ארליך) מגיעים להישגים ברמה עולמית.


SPOON
ביסטרו בר
שד’ רוקח 73 תל-אביב
טל. 03-6439064
www.spoon.co.il
[email protected]



תמונה: אתר rest






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה