VONG: סיבות חדשות ומוצלחות לאכול כאן

החידושים לקיץ 2019 כוללים מגוון מנות מהמטבח הדרום אסיאתי עם טוויסט שיודעי דבר אומרים שעולה על המקור. צילום עמרי עזרא
החידושים לקיץ 2019 כוללים מגוון מנות מהמטבח הדרום אסיאתי עם טוויסט שיודעי דבר אומרים שעולה על המקור. צילום עמרי עזרא

"תאכל את זה כמו טאקו", אמר לי המלצר, כאשר שאלתי אותו איך אוכלים את מנת הבאן טלה – באן שטוח המוגש עם קונפי טלה, יוגורט יוזו, ומעל סלט של כוסברה, בצל ירוק, נענע וצ'ילי אדום (46 שקלים). הוא צדק, כמובן. כרגע שהפעלתי מעט לחץ על התערובת וקיפלתי את צידי הבאן כלפי פנים, נוצרה למנה צורה של טאקו, ואפשר היה לאכול אותה.

צילום רם שנבל
צילום רם שנבל

העצה הזו, טובה ככל שהייתה, גילמה בתוכה את הקולינריה הישראלית: אנחנו בשדרות רוטשילד תל אביב, בצנטרום של הפיילה, בתוך מסעדה וייטנאמית. ההשראה למנה הגיעה, ככל הנראה, גם ממטבחים אחרים (הבאן השטוח מזכיר בצורה שלו פיתה מעט עבה), והדרך הטובה לאכול אותה לקוחה בכלל מהמטבח המקסיקני. פיוז'ן אמיתי, אשר בשונה ממקרים אחרים, מתגלה מוצלח: החמיצות הקלה של הסלט עם טעם הבשר והמתיקות הקלה של הבאן, משתלבים היטב ביחד,ויוצרים מנת פתיחה טעימה.

צילום עמרי עזרא
צילום עמרי עזרא

VONG פועלת כבר שבע שנים, עובדה ראויה לציון במציאות הנוכחית בה מסעדות רבות נסגרות. הבאן טלה הוא ביטוי לסיבה לכך שאנו אוהבים לאכול כאן – אוכל מוקפד, יצירתי, וייטנאמי, שקורץ לקהל המקומי. החידושים של המסעדה לקיץ 2019, כוללים עוד מנות מלבד זו שתיארתי. אחד מהם הוא סשימי משוגע – קרפצ'יו פלמידה לבנה, ג'וליין בצל סגול, צ'ילי אדום, גרידת ליים ותפוז, מיקרו כוסברה, פרחי אמנון ותמר ברוטב פונזו-סויה הדרים ויוזו (58 שקלים). הבסיס של המנה הוא דג טרי, ושילוב הרכיבים יוצר מנעד טעמים מצוין בין חריף לחמצמץ, בדיוק כפי שאנו אוהבים.

צילום עמרי עזרא
צילום עמרי עזרא

מנה חדשה נוספת היא פו בו – מרק וייטנאמי מסורתי, המשלב פרוסות שייטל דקיקות, אטריות אורז, נבטים, בצל לבן, בצל ירוק ופלפל שחור. המרק מגיע ולצידו צלחת שעליה מונחים הבצל הלבן עם נבטים, בצל לבן, בצל ירוק, כוסברה, נענע, בזיליקום תאילנדי, לימון וצ'ילי טרי. המטרה היא שהסועד ירכיב לעצמו את המנה כפי שהוא אוהב (65 שקלים). ההיגיון מאחורי המנה ברור – הקהל הישראלי אוהב לשנות מנות, אז למה לא לתת לכל אחד לעשות בה את מה שהוא רוצה? מצד שני, אולי האופן בו הרכבנו את המרק גורע מפוטנציאל הטעם שלו? על השאלה הזו אין תשובה, כמובן, אבל עשינו במיטב יכולתנו ובסך הכל נהנינו מהמרק.

צילום עמרי עזרא
צילום עמרי עזרא

התפריט כולל עוד מספר מנות חדשות, כגון הקיסר הווייטנאמי – לבבות חסה פריכים ברוטב קיסר אסיאתי וריספי פנקו טוגראשי; ו"אחת שכולם אוהבים" – אטריות אודון בשרניות, עגבניות ובזיליקום, ברוטב קארי אדום, שום וג'ינג'ר. המנה מוגשת עם כרע עוף מקורמל ומפורק, וסלט של בזיליקום, כוסברה ובצל ירוק.

אם אוכל ויטנאמי אהוב עליכם, כדאי להגיע לכאן. ואם אתם מכירים ואוהבים, VONG ממשיכה לתת סיבות חדשות ומוצלחות לבקר בה.

VONG – שדרות רוטשילד 15 תל אביב, 03-6337171. א'-שבת 12






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה