הכנת הבליני:
1 ½ כפית שמרים ביחד עם ¾ ספל חלב פושר
1 כפית סוכר
לערבב ולהתפיח חמש דקות
להוסיף 1/3 ספל כוסמת
1/3 ספל קמח לבן
3 ביצים
3 כפות חמאה מומסת
לערבב הכל ולהוסיף 1/3 ספל שמנת חמוצה
1 כפית מלח
להתפיח שעה ולטגן במחבת טפלון בקוטר של 12 ס"מ, בכמות של 3 כפות בלילה.
חומרים להכנת קוויאר פרג:
300 גרם פרג.
50 גרם סולת.
250 גרם סוכר.
480 גרם חלב (2 ספלים).
30 גרם חמאה
100 גרם צימוקים
2 ביצים
כפית תמצית וניל, וחצי כפית תמצית רום.
אופן ההכנה:
מרתיחים חלב עם סוכר, מוסיפים את הפרג והסולת, צימוקים חמאה ורום.
מבשלים על אש בינונית עד שמסמיך.
נותנים לפרג להתקרר כ-4-5 דקות ואז מוסיפים 2 ביצים.
מערבבים הכל, מחלקים בתבניות סיליקון בצורת חצי כדור קטן,
אופים ב- 175 מעלות בערך 20 עד 30 דקות.
חומרים לרוטב וודקה פרפקט:
כוס חלב
כוס שמנת עמידה לקצפת
6 חלמונים
100 גרם סוכר
70 גרם וודקה פרפקט
אופן ההכנה:
מרתיחים חלב,שמנת וסוכר.
שופכים קצת מהחלב על החלמונים – עושים השוואת טמפרטורות,
מחזירים את החלמונים לחלב ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך.
מקררים את הרוטב לטמפרוחרת חדר, ואז מוסיפים את הוודקה.
להוסיף קצפת וניל
הרכבת המנה:
לוקחים 1 בליני.
מזלפים באמצע קצפת.
סוגרים את הבליני ל- 3 כמו אוזן המן.
על הקצפת שמים כדור פרג, ומסביב יוצקים מצקת קטנה של רוטב וודקה.