מנה לזוג
חומרים:
8 נצרי אספרגוס ירוקים וקשיחים
80 מ"ל קרם פרש
10 מ"ל וודקה מאיכות מעולה
4 פלפלונים מסוג פפדיו
תפוז
כפית סירופ סוכר
אופן ההכנה:–
בעזרת קולפן ירקות, קולפים את קליפת האספרגוס משני סנטימטר מתחת לראש.
חותכים ארבעה מהגבעולים באותו המקום.
את הגבעולים חותכים בצורה אלכסונית לפרוסות דקות ככל האפשר,
חותכים את הפלפלונים לרצועות דקות.
בקערה מערבבים את פרוסות האספרגוס עם רצועות הפלפלונים, בעזרת פומפיה מגררים על הצד הדק 1/2 כפית גרדת תפוז ומוסיפים לקערה.
מערבבים את הקרם פרש עם הוודקה וסירופ הסוכר.
מאדים את ארבעת האספרגוסים השלמים עם ראשי האספרגוס למספר שניות.
הגשה:
מסדרים בכל צלחת 2 גבעולי אספרגוס.
מערבבים את תכולת הקערה עם הקרם פרש ויוצקים כ-5 כפות בכל צלחת.
מסדרים את ראשי האספרגוס החמים על הצלחת ואוכלים מייד.
השף זיו רשף, "השף הירוק", מתמחה באוכל אמיתי, בחיבור בין האוכל לנשמה, ובעריכת סדנאות אוכל ירוק. המתכונים מוצעים בשיתוף רשת מטבחי DO IT.