מבדיקה של אתר המסעדות 2eat, בכ-85% מהמסעדות המגישות ארוחות עסקיות בצהריים יש מנות בחירה דיאטטיות/בריאותיות, או בר סלטים.
כ-38% מהלקוחות בארוחות עסקיות מזמינים סלט ירקות או סלטים כתוספת למנה העיקרית, לעומת רק כ-20% לפני כשנה שהזמינו סלטים וסלט ירקות כתוספת למנה העיקרית.
נעם שקד, מנכ"ל 2eat, מציין שבכ-8% מכלל המסעדות ניתן למצוא תפריטי בריאות או תפריטים עם מנות דיאטטיות – כולל פירוט מספר הקלוריות, גם ברשתות כגון מקדונלד'ס, ארומה ועוד.
קיים טרנד הגדל משמעותית של מסעדות אשר משקיעות בבריאות, והופכות את התפריט לבריא יותר, כולל מתן פתרונות לחולי מחלות כגון סכרת, צליאק וכו'.